Skolon tecknar nytt avtal i England - rullas ut brett till tre multi-academy trusts till terminsstart
Hem UTBILDNING Skolon tecknar ett nytt avtal i England – rullas ut brett till tre multi-academy trusts till terminsstart

Skolon tecknar ett nytt avtal i England – rullas ut brett till tre multi-academy trusts till terminsstart

Publicerat av: Redaktionen

Efter positivt utfall i en första utrullning till ett antal skolor i England under våren, har nu ett flerårigt avtal tecknats om ett brett införande av Skolon till höstterminsstarten för tre så kallade multi-academy trusts.

Det innebär enklare digitalt lärande för ca 50 000 lärare och elever.

Skolon AB (publ) inledde under senare halvan av 2022 ett samarbete med engelska edtech-bolaget OLC, Our Learning Cloud. OLC levererar IT-tjänster till så kallade multi-academy trusts, vilket är en engelsk organisationsform för att bedriva en eller flera skolor.

Efter positivt utfall i en första utrullning till ett antal skolor i England under våren, har nu avtal tecknats om ett brett införande av Skolon till terminsstarten efter sommaren för ca 50 000 användare på Greenwood Academy Trust, The Mercian Trust och Bradford Diocesan Academies Trust.

Skolon tecknar nytt avtal i England - rullas ut brett till tre multi-academy trusts till terminsstart – Detta ger oss ett starkt kvitto på att plattformen skapar värde även utanför de nordiska gränserna och för de engelska kunderna. Vi har nu ett antal viktiga referenskunder på plats, vilket skapar goda förutsättningar för att gå vidare med våra expansionsplaner i landet, säger Skolons vd Oliver Lundgren.

Samarbetet med OLC innebär att Skolon blivit en del av OLC:s befintliga koncept för skolhuvudmän som arbetar i en molnbaserad miljö och att Skolon lanseras som en samlingsplats för digitala skolverktyg och läromedel för OLC:s befintliga kunder.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>