Framtiden med AI - experter vid Malmö universitet
Hem TEKNIK Framtiden med AI – forskare vid Malmö universitet

Framtiden med AI – forskare vid Malmö universitet

Publicerat av: Redaktionen

AI, artificiell intelligens, kan användas inom speldesign, hälsovård, energiproduktion, kollektivtrafik med mera.

Utvecklingen av tekniken innebär stora möjligheter men också utmaningar och risker.

Forskare vid Malmö universitet undersöker hur AI kan integreras och förbättra användningen av olika system men också vilka demokratiska, etiska och samhälleliga konsekvenser den snabbt föränderliga tekniken kan ha. Här finns listan på samtliga vid Malmö universitet som forskar på AI.

Steve Dahlskog, forskar om AI för digitala spel, AI besläktad med generativa tekniker som ChatGPT, designetik relaterat till AI.
Kontakt: steve.dahlskog@mau.se, 040-665 71 27

Paul Davidsson, professor. AI för IoT (Internet of things), intelligenta agenter, agentbaserade system med tillämpningar mot fjärrvärmestyrning, social simulering.
Kontakt: paul.davidsson@mau.se, 040-665 86 18

Helena Holmström Olsson, professor. Om affärsmöjligheter inom AI samt automatiserade tester och experiment i stora system för att hitta och lösa problem samt optimera systemen.
Kontakt: helena.holmstrom.olsson@mau.se, 040-665 73 19

Magnus Johnsson, har breda kunskaper inom AI, speciellt maskininlärning, kognitiva system (AI-system som simulerar mänskligt tänkande) och kognitiv robot.
Kontakt: magnus.johnsson@mau.se, 040-665 82 13

Framtiden med AI - experter vid Malmö universitetReza Khoshkangini, forskar på användandet av AI-tekniker för att titta på data som har samlats in från maskiner eller människor för att få förstå deras beteenden och/eller krav.
Kontakt:
 reza.khoshkangini@mau.se, 040-665 82 73

Arezoo Sarkheyli-Hägele, forskar på AI-system med självkännedom, situationsmedvetenhet, kognitiva förmågor och kontextuella resonemang för beslutsfattande.
Kontakt: arezoo.sarkheyli-haegele@mau.se, 040-665 75 38

Martin Berg, professor i medieteknik med kunskap om AI i offentlig sektor och AI:s påverkan på samhället.
Kontakt: martin.berg@mau.se, 040-665 80 60

Sara Leckner. Om konsekvenserna för individ och samhälle när artificiell intelligens används i digitala medier.
Kontakt: sara.leckner@mau.se, 040-665 71 29

Michael Strange. Styrmodeller som svar på AI:s roll i global hälso- och sjukvård och dess konsekvenser för maktfördelningen.
Kontakt: michael.strange@mau.se, 040-665 72 16

Jason Tucker. Global politik kring AI och sjukvård, ekonomi, styrning, framtid och vardag.
Kontakt: jason.tucker@mau.se, 040-665 78 85

Jess Haynie-Lavelle. Möjligheter och begränsningar för AI-tekniker att navigera över transnationella och transkulturella gränser inom en global hälsokontext.
Kontakt: jess.haynie-lavelle@mau.se, 040-665 77 16

För frågor rörande fusk kopplat till AI i undervisning och examination, kontakta prorektor Mats Edenius, ordförande i Beredningen för utbildning vid Malmö universitet. För frågor kopplade till AI i stort, kontakta Andreas Jacobsson, ordförande i Rådet för digitalisering vid Malmö universitet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>