Dugga stöttar lärare i Europa med anledning av tillströmningen av ukrainska elever
Hem TEKNIK Dugga Assessment stöttar lärare i Europa med anledning av tillströmningen av ukrainska elever

Dugga Assessment stöttar lärare i Europa med anledning av tillströmningen av ukrainska elever

Publicerat av: Redaktionen

Svenska edtechföretaget Dugga Assessment används av skolor i över 130 länder för alla typer av prov och tentor.

Tack vare Duggas innovativa funktioner, vilka är forskningsbaserade, kan lärare nu utvärdera utländska elever på deras lokala språk med hjälp av Duggas översättningsfunktion.

Kostnadsfria licenser för lärare i Europa för att hantera den aktuella situationen i Ukraina
Dugga stöttar lärare i Europa med anledning av tillströmningen av ukrainska elever

Anastasiia Bovsunovska från Ukraina, Team Lead Developer på Dugga Assessment, förstod att det var viktigt att vidta omedelbara åtgärder för att hjälpa ukrainska barn och studenter med att kunna fortsätta sina studier.

Automatisk översättning är särskilt värdefull för lärare i europeiska länder som utmanas att hantera den stora tillströmningen av ukrainska studenter. För de ukrainska studenterna betyder det att språket inte behöver vara ett initialt problem för att komma i gång i en ny, utländsk skola. Det är därför Dugga stödjer alla lärare i Europa med kostnadsfria licenser för att hjälpa dem att hantera tillströmningen av ukrainska studenter vid många unviversitet och skolor.

Snabbt agerande av Dugga tack vare laganda och mångåriga kontakter med Ukraina

Kunskap behöver inte vara begränsat till språk. Det har edtechföretaget Dugga sedan länge förstått och har därför användare över hela världen. Företaget har alltid haft nära förbindelser med Ukraina genom sitt team av utvecklare som är baserade i Kiev. Genom snabbt agerande från Duggas utvecklingsteam översattes Dugga-plattformen omgående till ukrainska. Tack vare denna laginsats stödjer Duggas plattform nu även det ukrainska språket för lärare, elever och administratörer.

“Dugga strävar efter att ge alla lika lärandemöjligheter, och för mig som kvinna inom teknik, är jämställdhet och inkludering de värderingar som jag personligen delar och mycket lätt kan relatera till. Eftersom jag själv är ukrainare var det viktigt att vidta omedelbara åtgärder för att hjälpa ukrainska barn och studenter att fortsätta med sina studier trots kriget. Vårt utvecklingsteam arbetade tillsammans för att på kort tid lägga till det ukrainska språket. Detta blev ett avgörande steg för att kunna inkludera lärare och elever från Ukraina.”, säger Anastasiia Bovsunovska, Team Lead Developer på Dugga.

”Det här initiativet från våra medarbetare visar på sann laganda och passion för att hjälpa både lärare och ukrainska elever under dessa svåra tider. Vi är väldigt stolta över vårt team!”, säger Claudia Rademaker och Patrik Nilsson, medgrundare av Dugga.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>