Är edtech Sveriges nästa stora exportbransch?
Hem TEKNIK Är edtech Sveriges nästa stora exportbransch?

Är edtech Sveriges nästa stora exportbransch?

Publicerat av: Redaktionen

Educational technology, edtech, är digitala verktyg som används inom utbildning för att effektivisera administrationen samt stärka lärarnas undervisning och elevernas lärande.

Pandemin kom att drastiskt öka användningen av fjärr- och distansundervisning både inom skolan och den högre utbildningen.

Coronakrisen kom också att påvisa hur viktig edtechbranschen blivit för utbildningssektorn. Betydelsen av att företagens produkter och tjänster fungerar och finns tillgängliga för lärare, elever och studenter blixtbelystes.

I en ny rapport ”Är edtech Sveriges nästa stora exportbransch?” beskriver författaren Jan Hylén, utbildningsanalytiker Education Analytics, dagens edtechsektor utifrån forskning, marknadssituation och framtidsfrågor. Den underliggande frågan är om edtech har förutsättningar att nå motsvarande framgångar som till exempel den svenska fintechsektorn gjort.

Vid webbinariet diskuteras:

  • Hur ser utvecklingen för edtechbranschen ut?
  • Vad händer inom forskning och teknikutveckling?
  • Vilka möjligheter/svårigheter har edtechföretagen, till exempel med rekrytering?
  • Hur ser investeringsklimatet och framtidsutsikterna ut för företag inom edtech?
  • Vad behövs för att edtech ska bli nästa svenska exportsuccé?

Är edtech Sveriges nästa stora exportbransch?Medverkande: Jan Hylén, utbildningsanalytiker Education Analytics; Hanna Elving, projektledare, Testbädd för edtech; Jannie Jeppesen, vd Swedish Edtech Industry; Peter Karlberg, undervisningsråd Skolverket; Pernilla Norlin, vice vd och kommunikationschef Entreprenörskapsforum (moderator)

När? 27 oktober 2021, klockan 13:00-14:00

Var? Webbinarium via Zoom

Hur? Anmäl dig här!

Frågor? Pernilla Heed, kommunikatör Entreprenörskapsforum

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>