Hem NYHETER DUGGA digitala prov får in miljoner för expansion

DUGGA digitala prov får in miljoner för expansion

Publicerat av: Redaktionen

Det snabbväxande digitala provsystemet Dugga som erbjuder skolor en digital helhetslösning för nationella prov samt även alla andra typer av prov har tagit in nya miljoner för att växla upp och snabba på expansionen.

Bland investerarna finns ett tiotal forskare, lärare och alumni från Handelshögskolan i Stockholm samt även institutionella placerare som Alted och Service Ventures.

DUGGA digitala prov får in miljoner för expansion

Duggas tillväxt bygger på ett flexibelt och uppskattat provsystem, skapat tillsammans med lärare för att passa skolans krav och önskemål. Bild/John Schnobrich

Under hösten har bolaget genomfört en kapitalrunda. Nu har Dugga stängt rundan efter att ha fått in över 5 miljoner. Sedan tidigare har Dugga tagit in riskkapital och forskningsfinansiering från bland annat Service Ventures, Libeni och Vinnova samt inlett ett samarbete med Microsoft för att nå ut till alla de skolor i Sverige som nu digitaliseras i allt snabbare takt.

”Det är glädjande med både nya och befintliga investerare som är med i denna runda så att vi kan öka farten i vår utveckling”, berättar Patrik Nilsson, vd för Dugga.

Det nya kapitalet kommer att snabba på expansion

”Vi har nått en position där kunder känner till oss och vårt erbjudande och som dessutom aktivt söker upp oss. Så nu gäller det att sprida vårt budskap i ännu större omfattning för att snabba på tillväxten av kundbasen”, säger Claudia Rademaker, marknadschef för Dugga.

Duggas tillväxt bygger på ett flexibelt och uppskattat provsystem, skapat tillsammans med lärare för att passa skolans krav och önskemål.

”Duggas affärsverksamhet ligger i linje med Service Ventures fokus på EdTech och en marknad i förändring. Att satsa på Dugga känns helt rätt med tanke på företagets vassa kompetens från branschen”, säger Fredrik Severin, vd för Service Ventures.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>