Skolplattform tar in nytt kapital
Hem NYHETER Sveriges första skolplattform tar in nytt kapital

Sveriges första skolplattform tar in nytt kapital

Publicerat av: Redaktionen

Meitner, Sveriges första heltäckande skolplattform, tar in 10 miljoner kronor i en ny investeringsrunda.

Kapitalet ska användas för snabb expansion och uppväxling av sälj mot fler skolor.

— Det känns oerhört roligt att vår tjänst är så efterfrågad och att så många ser potentialen i det vi gör! Det stora intresset ger oss goda möjligheter att bredda plattformen för att tillhandahålla den för fler skolformer, till exempel förskoleverksamhet. Vår personalstyrka har också vuxit kraftigt de senaste månaderna, så vi är rustade för att kunna erbjuda en komplett helhetslösning för fler och större kunder under 2022, säger Adrian Andersson, vd för Meitner.

Idag använder de flesta skolorna flera olika digitala system, vilket gör att en majoritet av lärarna upplever att de digitala verktygen försvårar och skapar stress i tillvaron. Meitners mål är att underlätta arbetet för lärare och skolpersonal genom att skapa en heltäckande digital skolplattform som ger mervärde för användaren, så att man kan lägga mer tid på undervisning och mindre tid på administration. Meitner har sedan start byggts utifrån pedagogers och elevers behov.

Skolplattform tar in nytt kapital

Jonas Eriksson

Bland investerarna märks bland annat Jonas Eriksson, Jacob De Geer och Stefan Mahlstein.

— Det är en imponerande resa som Meitner är på väg att göra. Med snabba fötter, utmanar vi nu och framöver de stora och stelbenta konkurrenterna. Jag är övertygad att Adrian och teamet kommer att bygga ett företag som både är långsiktigt hållbart och förenklar folks vardag på alla sätt, säger Jonas Eriksson, investerare.

Meitner är en digital plattform för skolor, där tjänster som idag finns i olika plattformar samlas i samma helhetslösning. Plattformen grundades 2020 av Adrian Andersson.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>