Hem Nyheter Mjölnartorpets förskola är årets mest hållbara förskola

Mjölnartorpets förskola är årets mest hållbara förskola

Publicerat av: Redaktionen

Mjölnartorpets förskola har vunnit utmärkelsen årets mest hållbara förskola i Grön Flaggs hållbarhetstävling.

Det konstaterades under den stora hållbarhetsdagen som hölls av Håll Sverige Rent den 11 november.

Mjölnartorpets förskola är årets mest hållbara förskola

Mjölnartorpets förskola i Karlstad tilldelas priset för en Grön Flagg-resa med internationellt samarbete och kreativa arbetssätt som möjliggjort att barnens idéer har konkretiserats och kunnat omsättas till verklig handling.

Så löd motiveringen när det stod klart att Mjölnartorpets förskola stod som vinnare. 1300 förskolor, grundskolor och gymnasieskolor i hela Sverige har varit med och tävlat om utmärkelsen som sedan blev totalt tre vinnare.

– Det är härligt att få uppmärksamhet och en konkret bekräftelse på att det långsiktiga och mycket målmedvetna arbetet får genomslag. Det blir synligt för barnen att deras handlingar har betydelse, säger Ann-Christin Andersson, rektor på Mjölnartorpets förskola.

Förskolan följde livesändningen på respektive avdelning, för att sedan fira tillsammans ute på den utsmyckade och festliga gården med dans, sång och glass. Förutom äran har de vunnit en tavla och ett fint diplom att sätta upp på förskolan.

Uppmaning till allmänheten och internationellt samarbete

Förskolans utvalda områden har handlat om att få människor att sluta skräpa ner, plantera mer samt återanvända olika material. Tillsammans har barnen och pedagogerna bland annat tryckt tröjor och satt upp skyltar i skogen med uppmaningen att inte skräpa ner, haft en utställning på biblioteket och tagit fram olika filmer. De har också haft ett samarbete med förskolan Sully i Vale of Glamorgan i Wales. Samarbetet handlade kortfattat om att plocka skräp i närmiljön kring respektive förskola för att sedan delge varandra vad de funnit och hur förskolorna har återbrukat det.

– Mjölnartorpet är väl värda priset för sitt viktiga arbete med hållbarhet och miljö. Förskolan jobbar långsiktigt tillsammans med barnen, det är inte bara ett projekt eller en tävling utan arbetet genomsyrar hela deras verksamhet. De och deras rektor har all anledning att vara stolta över sitt arbete, säger Sarah Thorén, utbildningschef förskola, barn- och ungdomsförvaltningen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>