Hem NYHETER Edtech-satsning i Nacka får finansiering av Vinnova

Edtech-satsning i Nacka får finansiering av Vinnova

Publicerat av: Redaktionen

Nacka kommun får, tillsammans med Swedish edtech industry och Vercitys partners 500 000 kronor från Vinnova för att påbörja arbetet med att öppna en så kallad testbädd för testning av nya edtech-lösningar i verkligheten.

Testbädden överbrygger glappet mellan utbildning och lärandets digitalisering.

Testbädden ska också stödja entreprenörer, ”startups” och etablerade företag att utveckla, verifiera och validera sina edtech-produkter och tjänster på den svenska marknaden.

Edtech-satsning i Nacka får finansiering av Vinnova

Hanna Elving, som leder utveckling av Vercity och projektleder Vinnovasatsningen

–  Genom att testa på plats tillsammans med elever och deltagare i kurser kan processerna mötas och kunskapen om behov och möjligheter höjas.

Med mer hållbara produkter utvecklade och testade i lärmiljöer ökar möjligheten för edtechbranschen att växa, utvecklas globalt och bidra till ett högt innovationstempo inom utbildningssektorn, säger Hanna Elving, som leder utveckling av Vercity och projektleder Vinnovasatsningen.

Nacka är en av Sveriges främsta kommuner inom utbildning, men behovet av kompetens förändras i rask takt, bland annat på grund av digitaliseringen. Nacka kommun utforskar därför hur resan mellan dagens och morgondagens utbildning kan tillgodose framtidens behov av kompetensförsörjning. Testbädden kan bidra genom att överbrygga gapet mellan utbildning och digitalisering och bidra till utveckling av skalbara lösningar som matchar utbildningens och arbetsmarknadens behov

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>