Hem PEDAGOGSNACK Efter förra årets succé – Nu är RFSU:s Vecka SEX för lärare och elever tillbaka

Efter förra årets succé – Nu är RFSU:s Vecka SEX för lärare och elever tillbaka

Publicerat av: Redaktionen

Förra året lanserade RFSU Vecka SEX, en kampanjvecka för att sätta ljuset på skolans sexualundervisning.

Nu är det dags igen! Mellan den 3-7 februari träffar RFSU tusentals elever och håller seminarier om allt från kondomanvändning till porr och heder.

Efter förra årets succé – Nu är RFSU:s Vecka SEX för lärare och elever tillbakaUnder veckan håller vi föreläsningar och workshops för lärare och skolpersonal där vi delar med oss av konkreta tips, råd och verktyg. Vi kommer att träffa ca 1500 elever från Umeå i norr till Malmö i söder. Syftet med Vecka SEX är att uppmärksamma sexualundervisningen i skolan och prata om hur världens bästa sexualundervisning skulle kunna se ut.

– Sexualundervisning har varit obligatoriskt i Sverige sedan 1955, men långt ifrån alla elever får samtal om sex och relationer som svarar på deras behov och frågor. Alltför många lärare känner sig osäkra och att de saknar kunskap och metoder.

Med Vecka SEX vill vi bidra med vår kunskap och erfarenhet till att Sveriges elever får världens bästa sexualundervisning, säger Hans Linde förbundsordförande för RFSU.

I Stockholm håller vi under veckan till på Fryshuset. Där hålls seminarier på olika teman varje dag, från kondomanvändning och porr till heder.

Under veckan håller vi också i föreläsningar, workshops och träffar elever i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Umeå, Örebro och Malmö.

Här kan du läsa mer om vad som händer under Vecka SEX runt om i Sverige:

Metodbanken: https://www.rfsu.se/sex-och-relationer/for-pedagoger-och-yrkesverksamma/metodbanken/

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>