Skolpsykologen: ”Stärk ditt barn med att läsa högt”
Hem NYHETER Skolpsykologen: ”Stärk ditt barn med att läsa högt”

Skolpsykologen: ”Stärk ditt barn med att läsa högt”

Publicerat av: Redaktionen

Varför är det bra att läsa högt för sina barn? Det lyfter Johan Östling och Björn Andersson Ling i en film som Karlstads kommun tagit fram. Filmen som riktar sig till vårdnadshavare ska visas i bibliotekshuset under Kulturnatta och vid föräldramöten.

Syftet med filmen är att öka kunskapen hos föräldrar, stärka barns utveckling och lyfta bibliotekets alla resurser och möjligheter. Att öka kunskapen om högläsningens alla positiva effekter är en del i det föräldrastödsarbete som medarbetare i Karlstads kommuns förskolor och grundskolor arbetar med.

Skolpsykologen: ”Stärk ditt barn med att läsa högt”

Varför är det bra att läsa högt för sina barn? Det lyfter Johan Östling och Björn Andersson Ling i en film som Karlstads kommun tagit fram.

Skolpsykologen Mikael Widoff, som också medverkar i filmen, arbetar inom elevhälsan i Karlstads kommun:

– Genom bland annat film vill vi betona att läsning för våra barn stärker anknytningen. Det skapar ett tillfälle där närhet uppstår mellan barn och förälder och det öppnar upp för det sponta empatiska samtalet. Läsningen tränar uppmärksamhet och koncentrationsförmåga hos barnet. På sätt får barnen lättare att skapa relationer och samspela med andra i framtiden, förklarar Mikael Widoff.

Niklas Wikström (L), barn- och ungdomsnämndens ordförande, vill öka kunskapen inom området hälsa:

Film är ett effektivt sätt att förmedla saker på och vi tänker att det är viktigare än någonsin att skapa utrymme för djupare samtal med barn med tanke på hur det gångna året har sett ut, säger Niklas Wikström.

Filmen visas i bibliotekshuset under Kulturnatta som pågår under en månad, med start idag. Du kan också se filmen på Karlstad.se.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>