Hem PÅ GÅNG Internetsstiftelsen blir ny partner till SETT!

Internetsstiftelsen blir ny partner till SETT!

Publicerat av: Redaktionen

​Easyfairs har slutit avtal med Internetstiftelsen som går in som kompetenspartner inför SETT 2020 på Kistamässan.

Det är en spännande utveckling där vi breddar kompetensen ytterligare inom det digitala området. 

Internetsstiftelsen blir ny partner till SETT! 3”Vi är oerhört glada och stolta att presentera en sådan kompentent och intressant partner som Internetstiftelsen till SETT den 21- 23 april på Kistamässan. Digitalisering är ett stort ämnesområde inom skolvärlden idag som alla behöver anpassa sig till. Där vet vi att Internetstiftelsen kan bidra med värdefull information till mötesplatsens besökare”, säger Helene Pratt, projektledare för SETT.

SETT är Skandinaviens största mässa och konferens för modern och innovativ lärning. Här möts lärare från hela Sverige för att få inspiration och ta del av de senaste trenderna inom skolans och förskolans värld.

”Internetstiftelsen verkar för ett internet som bidrar positivt till människa och samhälle genom att ge användare kunskap om nätet, dess historia och vilka möjligheter det erbjuder idag. Genom våra satsningar på Digitala lektioner och fortbildningsdagar vill ge både elever och pedagoger möjlighet att bättre förstå digitala tjänster. SETT är en viktig mötesplats för skolan och i vår roll som kompetenspartner får vi en fantastisk möjlighet att träffa och ta del av erfarenheter från pedagogerna på plats, samtidigt som vi kan vi dela med oss av vår kunskap”, säger Jannike Tillå, kommunikations -och affärsområdeschef på Internetstiftelsen.

Mötesplatsens syfte är att samla pedagoger och beslutsfattare samt utställare som har erfarenheter att förändra i skolans och förskolans sätt att lära ut. Internetstiftelsen har föreläsare för Pedagogik- & didaktikspåret.

”Vi tror att med Internetstiftelsen som partner tar vi SETT till en ny nivå med den kompetens som de besitter”, avslutar Helene Pratt.

SETT står för “Scandinavian Educational Technology Transformation” och går på Kistamässan den 21 – 23 april 2020.

Easyfairs och Meet In Grid är arrangörer av mötesplatsen. Internetstiftelsen går in som kompetenspartner tillsammans med Stockholms Stad och Uppsala Kommun.

Internetstiftelsen är en oberoende, affärsdriven och allmännyttig organisation. De verkar för ett internet som bidrar positivt till människan och samhället.

Internetstiftelsen ansvarar för den svenska toppdomänen .se och för driften av toppdomänen .nu. Intäkterna från affärsverksamheten finansierar en rad satsningar inom forskning och utbildning i syfte att internetanvändare i Sverige ska kunna vidareutveckla sin användning på ett medvetet sätt, samt ge kunskap om internetanvändningen i Sverige och digitaliseringens påverkan på samhället.

Exempel på satsningar är start- och mötesplatsen Goto 10, rapporten Svenskarna och Internet, lärresursen Digitala lektioner, konferensen Internetdagarna och mätverktyget Bredbandskollen. Internetstiftelsens vision är att alla i Sverige vill, vågar och kan använda internet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>