Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Göteborgs-studenter vann svenska finalen av KPMG International Case Competition

Göteborgs-studenter vann svenska finalen av KPMG International Case Competition

Publicerat av: Redaktionen

Förra veckan avgjordes KPMG International Case Competition, Sveriges största casetävling för ekonomistudenter.

IT-pedagogen.se

Laget Kjell och Co

När juryn gjort sin slutliga bedömning stod det klart att studenterna från Handelshögskolan i Göteborgkommer att få möjligheten att representera Sverige i den internationella finalen i Lissabon i april nästa år.

Det var laget Kjell och co bestående av Sandra Hernvall, Mattias Lönn, Mattias Källström och Johannes Palmqvist från Handelshögskolan i Göteborg som enligt juryn lyckades bäst med uppgiften att hjälpa Unilever att utveckla sin hållbarhetsstrategi för att nå långsiktig lönsamhet.

”Vårt lag jobbar med problemnedbrytning på daglig basis genom det studentdrivna konsultbolaget HandelsConsulting. Genom att vara med i KICC fick vi chansen att utmana oss ytterligare samt att sätta våra redan existerande kunskaper på prov. Dessutom så levde drömmen att få ta hem en väldigt högaktad titel till Göteborg, vilket bara har hänt en gång innan, säger Mattias Lönn, och fortsätter: ”vår styrka har genomgående varit att vi är väldigt samstämmiga inom gruppen och jobbar bra i ett team. Vi har alla olika styrkor och vi har varit duktiga på att utnyttja dessa till max. Förutom detta har vi jobbat stenhårt med att applicera den feedback vi har fått löpande från domarna, så kombinationen av att vilja bli bättre med varje case samt högt i tak mellan varandra gav nog en bra språngbräda genom tävlingen.”

Årets finaljury bestod av Hans Porat, styrelseproffs, Håkan Rubin, supply chain operation leader, Ikea, Anna Thomasson, professor, Ekonomihögskolan och Erik Wedershoven, KPMG. Det var vinnarlagets förmåga att presentera en trovärdig och samtidigt innovativ lösning som till slut fällde avgörandet. I motiveringen skriver juryn att ”laget genom hela sin presentation lyckades knyta an till huvudproblemet och även ta hänsyn till finansiella konsekvenser och potentiella risker kopplade till den strategi de föreslog.”

Intresset för tävlingen har i år varit stort, både i Sverige och internationellt. Totalt tävlade 180 studenter i de lokala deltävlingarna runt om i landet. Av dessa har 5 lag från några av landets bästa universitet och högskolor gått vidare till den nationella finalen som pågått under tre heldagar i Lund i förra veckan.

Vinnarna får dela på en prissumma på 40 000 kr och får det prestigefyllda uppdraget att representera Sverige i den internationella finalen av tävlingen som hålls i Lissabon i april nästa år. Där kommer laget att ställas mot toppstudenter från närmre 30 olika länder.

Om KPMG International Case Competition

KPMG International Case Competition grundades i Sverige 1998 och har sedan dess vuxit till att bli en av Sveriges och nu världens största casetävlingar. Tävlingen riktar sig till ekonomistudenter på C- och D-nivå på högskolor och universitet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>