”Äntligen ett förslag som kan leda till bättre matchning”
Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM ”Vi välkomnar regeringens förslag som kan leda till bättre matchning”

”Vi välkomnar regeringens förslag som kan leda till bättre matchning”

Publicerat av: Redaktionen

Regeringen presenterade idag en lagrådsremiss utifrån Planerings- och dimensioneringsutredningens betänkande.

Karin Thapper, kompetensförsörjningsansvarig på Livsmedelsföretagen, välkomnar regeringens förslag om bättre matchning mellan gymnasieskolans utbildningsutbud och arbetsmarknadens behov.

I korthet innebär regeringens förslagen att arbetsmarknadens behov får större betydelse för utbildningsutbudet på gymnasial nivå och att samverkan stärks mellan olika aktörer som är viktiga för en fungerande kompetensförsörjning.

”Äntligen ett förslag som kan leda till bättre matchning”

Karin Thapper, ansvarig kompetensförsörjning på Livsmedelsföretagen, välkomnar regeringens förslag

– Äntligen har vi ett förslag som kan leda till bättre matchning mellan gymnasieskolans och komvux utbud och våra livsmedelsföretags behov. Tillsammans med attraktiva yrkesutbildningar och förslaget som kom förra veckan, om att återinföra högskolebehörigheten på samtliga nationella gymnasieprogram, kan viktiga steg tas som stärker livsmedelsföretags kompetensförsörjning. Nu gäller det att riksdagen förstår vikten av näringslivets behov av yrkesutbildade och bifaller förslagen när de behandlas i utbildningsutskottet och senare ska behandlas i riksdagens kammare.

Det här är näringspolitiskt viktiga förslag för Sverige och för att livsmedelsstrategins mål ska kunna nås, säger Karin Thapper, ansvarig kompetensförsörjning på Livsmedelsföretagen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>