Idrottshjälpen har stöttat hundratals unga: ”Behovet är enormt”
Hem NYHETER Idrottshjälpen Stiftelsen Aktiv Skola har stöttat hundratals unga: ”Behovet är enormt”

Idrottshjälpen Stiftelsen Aktiv Skola har stöttat hundratals unga: ”Behovet är enormt”

Publicerat av: Redaktionen

För mindre än ett år sedan skapades Idrottshjälpen av Stiftelsen Aktiv Skola med syftet att stödja och möjliggöra aktiviteter och idrottande bland unga människor som annars inte hade haft ekonomiska förutsättningar att fortsätta idrotta.

Behovet visade sig vara stort, och redan under det första året kom många ansökningar från sökande över hela landet.

Fler än 300 barn och unga har fått hjälp att fortsätta delta i aktiviteter, och närmare 200 000 kronor har beviljats för att bekosta exempelvis träningsavgifter, utrustning av olika slag, lägerdeltagande och sociala aktiviteter.
Idrottshjälpen har stöttat hundratals unga: ”Behovet är enormt”– Ett exempel bland många är en ensamstående tvåbarnsmamma som behöver
1 000 kronor för att kunna betala dotterns träningsavgift och nya handbollsskor utan att behöva oroa sig för att pengarna inte ska räcka till mat. Ett annat är den lilla landsbygdsföreningen som lyckats engagera en stor del av traktens barn och ungdomar genom att hålla låga kostnader så att alla ska kunna delta. De sökte pengar för att kunna köpa in klubbtröjor till alla, berättar Lars Erlandh, verksamhetschef på Aktiv Skola.

Fram till den 31 maj är det möjligt att ansöka om medel inför höstterminen 2022.
– Så snart höstens ansökningsperiod stängde den sista november öppnade vi en ny ansökningsomgång, och ansökningarna har sedan dess fortsatt att komma in. Behovet verkar omåttligt och även om vi inte kan hjälpa alla strävar vi efter att hjälpa så många som möjligt.

Målet är att Idrottshjälpen ska växa genom fler samarbeten och sponsorer så att man får möjlighet att nå ännu fler barn, ungdomar, föräldrar och föreningar.
– Ja, vi ser fram emot att kunna hjälpa ännu fler, man blir mycket berörd av att möta den sidan av verkligheten som speglas i ansökningarna. Nog visste jag att det fanns ojämlikheter i vårt land, men det här har gett mig en helt ny medvetenhet, säger Lars Erlandh.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>