Ett steg närmare för ny gymnasieskola i Skellefteå
Hem NYHETER En ny gymnasieskola i Skellefteå är nu verklighet

En ny gymnasieskola i Skellefteå är nu verklighet

Publicerat av: Redaktionen

En ny gymnasieskola i Skellefteå är ett steg närmare att bli verklighet.

Idag beslutade bygg- och miljönämnden att en ny detaljplan ska tas fram för området på Norrböle.

– Vi räknar med cirka 600 nya elever till 2030 så en ny gymnasieskola är en av åtgärderna som behövs för att vi ska kunna möta det behovet, säger Annamaria Hedlund (S), ordförande i bygg- och miljönämnden.

Syftet med detaljplanen blir att pröva möjligheten till både en ny gymnasieskola och en fotbollshall. Under planarbetet behöver man bland annat ta hänsyn till Kulturskolan som ligger i närheten och de kulturhistoriska värden som finns, till trafiksäkerheten eftersom området ligger nära flera vägar och hur platsen ska kunna upplevas trygg under en stor del av dygnet.

I oktober beslutade gymnasienämnden att skolan kommer att heta Norrvallagymnasiet.

Ett steg närmare för ny gymnasieskola i Skellefteå– Stadsdelsområdet Norrvalla är redan idag allmänt känt som ett område för idrottsverksamhet av olika slag och det kommer att bli viktigt för gymnasieskolan att ta vara på närheten till de omgivande idrottsanläggningarna och utemiljöerna. Det har bidragit till att vi har valt att ge den nya gymnasieskolan, som planeras ha idrottsprofil, namnet Norrvallagymnasiet, säger Joakim Dahlgren (S), ordförande i gymnasienämnden.

Skolan planeras att kunna öppna höstterminen 2026 och föreslås bestå av en blandning av högskoleförberedande program, yrkesprogram, introduktionsprogram och nationell idrottsutbildning, NIU.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>