Hem EVENT SBAB fortsätter bana väg för morgondagens IT-stjärnor

SBAB fortsätter bana väg för morgondagens IT-stjärnor

Publicerat av: Redaktionen

Den 1 oktober arrangerade SBAB tillsammans med Hello world ytterligare ett Hello World!

Meetup på huvudkontoret i Solna Business Park, där över 100 ungdomar mellan 12 och 16 år möts för att koda.

Målet är att tända 10 000 nya digitala stjärnor till 2020.

SBAB fortsätter bana väg för morgondagens IT-stjärnorDen ideella föreningen Hello World! arrangerar kodarläger på helger och lov med syftet att främja barn och ungas digitala skapande.

Tillsammans med olika partnerföretag håller föreningen även i så kallade ”Meetups” där ungdomar får möjlighet att utveckla sin talang och kunskap med hjälp av studenter från KTH och medarbetare från parnerföretagen SBAB:s kärnverksamhet är bolån och boendeekonomi, men organisationen lägger också stor vikt vid den här typen av samhällsnyttiga projekt.

Det är för tredje gången som SBAB medarrangerar ett Meetup för att kunna visa att den finansiella branschen i allra högsta grad brinner för och arbetar med digitala frågor. Med hjälp av guider från KTH får ungdomarna möjlighet att starta upp eller komma vidare med olika digitala projekt.

– Hello World bedriver en fantastisk verksamhet som ger ungdomar möjlighet att utforska och utveckla sitt teknikintresse. Det är en självklarhet för oss att stötta det genom att återigen hjälpa till att arrangera ett Meetup på vårt huvudkontor i Solna. Våra egna medarbetare tycker att det är lika roligt och givande varje gång, säger Christoffer Jezek, tf. Utvecklingschef på SBAB.

Hello World! möjliggörs genom samarbeten med partners från svenskt näringsliv, universitet och högskolor, stiftelser, offentlig sektor och ideella organisationer. Partnerföretagen och organisationerna bidrar med kunskap och finansiellt stöd, med målet att väcka intresse för IT och teknik hos 10 000 ungdomar till 2020.

– Ungdomarna brinner för digitalt skapande och det är väldigt tacksamt att företag som SBAB medverkar och bidrar till att låta dem utforska sin potential inom det här området. Den här typen av samarbete är nödvändigt för att vi ska kunna utveckla och stötta morgondagens IT-stjärnor, säger Dag Wolters på Hello World!

Kort om Hello World!

Hello World! är en ideell förening vars syfte är att främja digitalt skapande genom att driva läger på skollov och helger.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>