Slutantagningen till gymnasieskolan är klar – 91% är antagna till valt program
Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Slutantagningen till gymnasieskolan är klar – 91% är antagna till valt program

Slutantagningen till gymnasieskolan är klar – 91% är antagna till valt program

Publicerat av: Redaktionen

I dag presenteras slutantagningen till gymnasieskolan inom Göteborgsregionen.

11 069 elever har antagits vid såväl kommunala som fristående skolor i regionen, varav 75% till sitt förstahandsval.

På nationella program erbjuds 11 846 platser, varav 6 821 på kommunala skolor och 5 025 på fristående skolor. Sökande elever tar del av sitt antagningsresultat på indra2.se, under Mitt gymnasieval

– Genom vårt samarbete erbjuder vi ungdomar ett brett utbildningsutbud på 26 kommunala och 43 fristående skolor i vår region. Vi kan i hög utsträckning se till att elever får sitt förstahandsval tillgodosett. Det är viktigt för oss att höja kunskapsresultaten och minska avhoppen. Vi är angelägna om att eleverna i så stor utsträckning som möjligt tas in på sitt förstahandsval. I år är 75 % av eleverna antagna till sitt förstahandsval såväl till program som skola. Om man ser till valt program så har 91 % av eleverna fått sitt önskade program, vilket är glädjande, säger Helene Odenjung, ordförande i Utbildningsgruppen.

Högskoleförberedande program med flest antagna är samhällsvetenskapsprogrammet följt av ekonomiprogrammet, naturvetenskapsprogrammet samt teknikprogrammet.

Yrkesprogram med flest antagna är el- och energiprogrammet, handels- och admi-nistrationsprogrammet, bygg- och anläggningsprogrammet, fordons- och trans-portprogrammet samt barn- och fritidsprogrammet. Program som ökar mot förra året är främst samhällsvetenskapsprogrammet, el- och energiprogrammet, fordons- och transportprogrammet samt restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Slutantagningen till gymnasieskolan är klar – 91% är antagna till valt program– Det är fler som har sökt till gymnasieskola inom Göteborgsregionen och det är fler som har antagits. Vid ser ett ökat intresse för restaurang- och livsmedelsprogrammet, med fler antagna i år än föregående år.

Slutantagningen är den antagning som genomförs på elevernas slutbetyg. Merpar-ten av alla sökande elever höjer sina betyg från höstterminsbetyget till slutbetyget, varpå antagningsresultatet kan förändras från preliminärantagningen till slutantagningen.

Samarbetet kring gymnasieutbildningar i Göteborgsregionen

Följande kommuner ingår i GR:s samarbete: Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö. GR sköter antagningen till samtliga kommunala och fristående gymnasieskolor inom Göteborgsregionen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>