Erikshjälpen slog nytt insamlingsrekord - över 3,7 miljoner till Världens Barn
Hem NYHETER Erikshjälpen slog nytt insamlingsrekord – över 3,7 miljoner till Världens Barn

Erikshjälpen slog nytt insamlingsrekord – över 3,7 miljoner till Världens Barn

Publicerat av: Redaktionen

Lördagen den 7 oktober slog Erikshjälpen Second Hands butiker och E-handeln nytt rekord genom att sälja för 3 703 294 kronor till förmån för Världens Barn.

– Detta hade inte varit möjligt utan det stora engagemang som finns ute i alla våra butiker för Världens Barn. Så många fina lokala inslag för att stödja insamlingen har förekommit runt om i våra butiker och secondhand.se, säger Anette Alm Gustafsson, verksamhetschef för Erikshjälpen Second Hand.

I 26 år har Radiohjälpens insamlingskampanj Världens Barn samlat in medel för att hjälpa barn i utsatta situationer världen över. I 24 av dessa åren har Erikshjälpen skänkt en dagskassa från samtliga Second Hand-butiker och e-handel till insamlingen. För femte året i rad slår dessutom Erikshjälpen rekord för sin insamling med över 3,7 miljoner kronor till förmån för Världens Barn.

Årets kampanj är också speciell med anledning av att välgörenhetsorganisationen Akelius Foundation dubblerar gåvorna som kommer in fram till 31 oktober. Det gör möjligheten större fler barn att ta del av de projekt och insatser som bland annat Erikshjälpen gör för sin del av de insamlade medlen.

Tiotals miljoner dubbleras

Insamlingen för Världens Barn pågår året ut. Under tv-galan, som pågick under lördagen, steg resultatet upp till 72 miljoner kronor. Redan dagen därpå hade summan nått upp till 77,6 miljoner kronor.
Erikshjälpens generalsekreterare Daniel Grahn deltog i TV-sändningen och berättade om Erikshjälpens arbete där även en film från insatserna i Ukraina visades.

Erikshjälpen slog nytt insamlingsrekord - över 3,7 miljoner till Världens Barn

I Phnom Penh City i Kambodja arbetar Erikshjälpen tillsammans med den lokala organisationen Sunshine Cambodia Organization för att stärka barns rättigheter och ge dem möjligheten att växa upp i en värld utan våld.

Erikshjälpen är en av de organisationer som får del av insamlingen. I år kommer pengarna bland annat att användas i Phnom Penh i Kambodja där Erikshjälpen arbetar tillsammans med den lokala organisationen Sunshine Cambodia Organization för att stärka barns rättigheter och ge dem möjlighet till en uppväxt utan våld.

– Vi är stolta över att vara en del av Världens Barn. Tillsammans möjliggör vi insatser som förändrar liv för många barn, både utomlands och i Sverige, säger Anette Alm Gustafsson, verkställande chef på Erikshjälpen Second Hand.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>