Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING 120 miljoner kronor ska ge fler möjlighet att delta i lovskola

120 miljoner kronor ska ge fler möjlighet att delta i lovskola

Publicerat av: Redaktionen

För många elever har coronapandemin gjort det svårare att nå skolans kunskapskrav.

Nu föreslår regeringen att 120 miljoner kronor öronmärks till lovskola för att ge elever bättre förutsättningar att nå kunskapskraven.

Förslaget bygger på en överenskommelse mellan Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet.

120 miljoner kronor ska ge fler möjlighet att delta i lovskola

Utbrottet av det nya coronaviruset har ändrat förutsättningarna för att bedriva undervisning i grund- och gymnasieskolan. Skolor kan till exempel ha behövt stänga helt eller delvis och undervisningen kan ha givits via fjärr- eller distans.

För många elever kan det ha inneburit svårare förutsättningar att nå kunskapskraven i en eller flera kurser eller ett eller flera ämnen.

Utmaningarna kan vara särskilt stora för nyanlända elever och elever som lever i en socialt utsatt situation.

Lovskola kan vara ett framgångsrikt stöd för de elever som inte uppnår behörighet till gymnasieskolans nationella program eller som riskerar att lämna gymnasieskolan våren 2020 utan en gymnasieexamen.

Regeringen bedömer att behovet av lovskola har ökat på grund av det rådande läget och vill förbättra möjligheterna för fler elever att bli behöriga till gymnasieskolans nationella program eller uppnå en gymnasieexamen. Därför öronmärks drygt 120 miljoner kronor. Det handlar både om att nya medel tillförs och att existerande medel omfördelas. Syftet är att utöka det statsbidrag som huvudmän kan söka för att erbjuda lovskola till elever som inte nått eller riskerar att inte nå kunskapskraven för betyget E.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>