Haldors pedagogiska lärplattform växer – lärare sparar upp till 10 timmar i veckan

Sundsvallsföretaget Haldors lärplattform i Office 365 lanserades i augusti. Redan nu har sju skolor börjat använda systemet. Med mycket positiva resultat.

– ”Vi är stolta över att de lärare som arbetar i systemet säger att de nu sparar upp till 10 timmar i veckan på att arbeta digitalt via Haldors plattform”, säger Sara Zetterberg, vd på Haldor.

Med hjälp av Haldors Microsoftbaserade lärplattform i Office 365, som nyligen lanserats, sätts digital kompetens och kreativa lösningar i fokus.

– ”Vi upplever även att många rektorer vill ha insyn i lärarnas arbete. Nu kan de följa planeringarna och bedömningarna direkt via Haldor”, säger Sara Zetterberg

Sedan augusti har sju skolor börjat använda systemet och Bräcke kommun har valt att satsa fullt ut på plattformen. Haldor ser ett stort intresse från både kommuner och skolor.

– ”Vi demar och delar ut testkonton för fullt till intresserade lärare, IKT -pedagoger och rektorer på både kommuner och friskolor”, säger Sara Zetterberg

Haldors verksamhet växer snabbt och skapar nya jobbmöjligheter.

– ”Vi är nu sju anställda och räknar med att kunna dubbla antalet under nästa år”, säger Sara Zetterberg

Haldor och Microsoft
Haldors lärplattform är anpassat särskilt efter svenska kunskapskrav, läroplaner, ämnesplaner och kursplaner. Deras learning management system (LMS) är fullt integrerat i Office 365 och bygger även på Microsofts ”Teams for Education”. För mer bakgrundsinformation om samarbetet, läs mer här.