112 nyexaminerade från Yrkeshögskolan i Karlstad är redo för arbetslivet
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING 112 nyexaminerade från Yrkeshögskolan i Karlstad är redo för arbetslivet

112 nyexaminerade från Yrkeshögskolan i Karlstad är redo för arbetslivet

Publicerat av: Redaktionen

Idag tar 112 studenter examen från Yrkeshögskolan i Karlstad, som bedrivs av Karlstads Teknikcenter.

Studenterna som studerat allt från vårdadministratör till automationsingenjör är nu redo att ta steget ut i arbetslivet och många har redan nu blivit erbjudna arbete.

Under flera tillfällen idag hålls examensceremonier för studenter på sju av skolans yrkeshögskoleutbildningar. Under ceremonierna, som hålls utomhus vid skolan, får studenterna sina examensintyg, tal hålls av rektor Henrik Degert Grahn och stipendier från arbetslivet delas ut av bland annat Karlstads Kommun, BillerudKorsnäs, Hanza, Vision, Region Värmland och Assemblin.

Majoriteten går direkt ut i arbete

Utbildningarna på Yrkeshögskolan är framtagna tillsammans med arbetslivet för att möta de kompetensbehov som finns, därmed är studenterna väldigt attraktiva på arbetsmarknaden efter avklarade studier. Av de som examineras har majoriteten redan nu blivit erbjudna arbete som de påbörjar direkt efter examen.

Två av dem som fått arbete genom studierna är Jenny Åhfeldt och Marika Rudolphi, som båda tar examen från utbildningen Processtekniker.

– Jag har fått ett vikariat på ett laboratorium på BillerudKorsnäs Gruvön, där jag bland annat kommer arbeta med provtagning och att analysera prover, säger Jenny.

– Jag kommer också att påbörja ett vikariat på BillerudKorsnäs Gruvön, men som operatör. Mina främsta arbetsuppgifter kommer vara larmhanteringar och att köra truck och hjullastare, säger Marika.

Både Marika och Jenny har i och med utbildningen också valt att byta bransch då de innan sina studier arbetade inom helt andra områden.

– Jag jobbade tidigare som undersköterska, men efter att flera bekanta berättat om deras arbeten inom industrin valde jag skola om mig, säger Marika. Jenny arbetade inom resebranschen och precis som mig ville hon också skola om sig mot ett arbete inom industrin. Detta är något som vi båda är väldigt glada för, utbildningen har varit väldigt givande med en bra blandning av teori och praktik och vi har fått en väg in i arbetslivet, fortsätter Marika.

Utbildningarna som studenterna tar examen från idag är: Automationsingenjör inriktning processteknik, Barnspecialiserad undersköterska, Industriell Elektroniktekniker, Industrirörtekniker, Anläggningskonstruktör inriktning rör/mek, Processtekniker och Vårdadministratör – medicinsk sekreterare.

112 nyexaminerade från Yrkeshögskolan i Karlstad är redo för arbetslivet
Marika Rudolphi och Jenny Åhfeldt tar båda examen från utbildningen Processtekniker.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>