Fyra av fem lärare efterlyser kompetensutveckling kring klimatförändringarna, prisbelönta appen edChild blir tillgänglig för fler.
Hem SKOLNIVÅFÖRSKOLA edChild – En ny tjänst för att hitta och dela förskolekompetens inom hållbar utveckling

edChild – En ny tjänst för att hitta och dela förskolekompetens inom hållbar utveckling

Publicerat av: Redaktionen

Fyra av fem lärare efterlyser kompetensutveckling kring klimatförändringarna, prisbelönta appen edChild blir tillgänglig för fler.

Fyra av fem lärare efterlyser kompetensutveckling kring klimatförändringarna, prisbelönta appen edChild blir tillgänglig för fler.Fyra av fem lärare anser att de inte får tillräckligt stöd och kompetensutveckling från skolledningen gällande klimatförändringarna och även förskolan har ett läroplansuppdrag inom hållbar utveckling; ett angeläget område för förskolan att utvärdera samt sträva efter att utveckla.

Samtidigt har edChild, en ny tjänst för att hitta och dela förskolekompetens inom hållbar utveckling, blivit utvald till 2021 Education for Sustainable Development Award från World OMEP.

Med ett erkännande från den mest prestigefyllda organisationen i branschen är nu edChilds fokus att göra sin app tillgänglig för fler pedagoger inom förskolan.

– Det är med stor glädje edChild mottar OMEPs utmärkelse för vårt I förskolan har vi ett ansvar att lägga grunden till ett intresse och ansvar för en hållbar utveckling, och i edChild gör vi det i ett konkret sammanhang för barnen i förskolan. Genom vår teknik kan pedagoger lättare mötas, och inspirera med sin – och inspireras av andras – fantastiska kunskap, säger Sofia Zätterström, medgrundare och VD för edChild.

edChilds digitala lösning för fortbildning kombinerar forskning, kollegialt lärande och EdTech för att stärka pedagogers förmåga att undervisa om hållbar utveckling. edChild startades som ett projekt i augusti 2019 tillsammans med Hoppetossa Förskolor under implementeringen av den nya läroplanen för förskolan, Lpfö 18, där området hållbar utveckling betonades. Under projektets gång har fler förskolor och pedagoger anslutit sig till edChild, och idag använder drygt 800 pedagoger edChild. I september 2020 lanserades en färdig produkt.

– edChild är ett fantastiskt verktyg för oss som jobbar med det pedagogiska arbetet i barnens undervisning varje Det hjälper oss att tillsammans med barnen gå från görande till lärande och förståelse på ett sätt som jag inte sett något annat verktyg eller plattform göra tidigare, säger Helen Oskarsson, platsansvarig på förskolan Hoppetossa Raketen.

I edChild-appen hittar pedagoger en introduktion till hållbar utveckling, framtagen av förskollärare tillsammans med en forskare, och förslag på forskningsartiklar och böcker för fördjupning. Vidare kan pedagoger interagera med varandra och dela pedagogiska aktiviteter inom förskoleuppdraget.

Inom området hållbar utveckling finns det drygt 300 aktiviteter att välja bland, till exempel hur man arbetar med demokrati eller hur olika val bidrar till hållbar utveckling, och det är möjligt att söka aktiviteter baserat på exempelvis ålder.

– Vi tillgängliggör nu appen edChild gratis för individuella Vi vill att så många som möjligt ska få ta del av det material som togs fram inom ramen för projektet som fått OMEPs utmärkelse, samt uppmuntra till fortsatt kollegialt lärande för att stärka utbildningen och undervisningen inom hållbar utveckling, säger Sofia Zätterström.

edChild finns tillgänglig som app för pedagoger, och som webbgränssnitt för rektorer/pedagogiska ledare. Appen finns att ladda ner i AppStore och på Google Play. Önskar man ansluta sig med hela sin förskola/huvudman, och då bl.a få tillgång till webbgränssnittet, kontaktar man edChild direkt.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>