Hem NYHETER Festligt och förtrollande på nattöppna bibliotek

Festligt och förtrollande på nattöppna bibliotek

Publicerat av: Redaktionen

Under Kulturnatten den 21 april uppmärksammas 90-årsjubileet av en av Stockholms mest ikoniska byggnader – Gunnars Asplunds världsberömda stadsbibliotek.

Dessutom gästas Luma bibliotek av Bob Hansson och Telefonplans bibliotek bjuder in till en magisk poesikväll.

Jazzigt jubileum på Stadsbiblioteket

Festligt och förtrollande på nattöppna bibliotek

På Stadsbiblioteket går den första delen av kvällen, kl 18.00-20.30, i 20-talets förtecken som en hyllning till det årtionde då biblioteket byggdes.

Det blir livejazz, föreläsning om Stadsbibliotekets tillkomst med arkitekturhistorikern Anders Bergström, konst- och arkitekturvisningar samt jubileumsquiz och 20-talsboktips. Visningarna av biblioteket förbokas på hemsidan.

Kl 20.30 tar Kulturnattens ordinarie program vid.

Det blir fortsatt festligt firande fram till midnatt med bland annat opera, teaterimprovisationer och godnattsagor för vuxna. Kvällen innehåller även en favorit i repris från förra årets Kulturnatt: Wizardrockbandet The Swedish Shortsnouts fartfyllda show för alla Harry Potter-fantaster. För fullständigt program och hålltider, klicka här. 

Författarafton med Bob Hansson på Luma

Luma bibliotek bjuder in till författarafton med Bob Hansson som är aktuell med boken Tankar för dagen – manual för ett snällare liv. Boken innehåller favoriter bland hans morgonfunderingar från de senaste 10 åren i Sveriges radios P1. Dessutom visas digital konst av konstnären Stefan Hedström. Se hela programmet här.

Poesiworkshop och pop up-bibliotek i Telefonplan

I samarbete med Midsommargården och Rosa station (Refugees Welcome Stockholm) arrangerar Telefonplans bibliotek poesiworkshops, och dyker även upp som pop up-bibliotek inne i Midsommargården. Midsommargården erbjuder därutöver ett fullmatat program för både barn, unga och vuxna med dans, teater, sång – både inomhus och på torget utanför.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>