Hem NYHETER Elev på Stora Valla uppmärksammas som en av teknikåttans främsta i regionen

Elev på Stora Valla uppmärksammas som en av teknikåttans främsta i regionen

Publicerat av: Redaktionen

1 473 åttondeklassare deltog i regionens kvalificeringstävling i Teknikåttan.

Karlstads universitet vill på plats grautlera en elev på Stora Vallaskolan, Ebba Jannerlund, som fick alla rätt, vilket bara fyra elever i regionen lyckades med. Det görs idag, den 3 april kl.12.30.

Årets klassuppgift

Elev på Stora Valla uppmärksammas som en av teknikåttans främsta i regionen

Teknikåttan är en riksomfattande tävling för elever i årskurs åtta, arrangerad av universitet och högskolor i Sverige. Genom att relatera till vardagsnära teknik och lyfta fram nya synsätt på naturvetenskapliga fenomen lockas eleverna att testa sin kreativitet. Årets klassuppgift är att bygga en bollkastare och konstruera en kod för kommunikation.

– Det är roligt att komma ut i skolorna och träffa duktiga elever, säger Inger Bran, projektledare för Teknikåttan vid Karlstads universitet. Tävlingen är ett sätt att få unga att upptäcka hur roliga dessa områden är och få dem att vilja utforska mer. Vi hoppas också att det ska stärka självförtroendet att våga testa uppfinningar och ta fram kreativa lösningar, säger Inger Bran, projektledare för Teknikåttan vid Karlstads universitet.

Regiontälinvg den 19 april

Följande klasser i regionen hade bäst resultat i kvalificeringsomgången och går därmed vidare till regiontävlingen på Karlstads universitet den 19 april:

Internationella Engelska Skolan 8E och 8D

Mariebergsskolan 8B och 8C

Kristinebergsskolan (Åmål) 8G2

Mörmoskolan 8A

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>