Flippat lärande för lärare med ny medlem i Swedish Edtech Industry
Hem TEKNIK Flippat lärande för lärare med ny medlem i Swedish Edtech Industry

Flippat lärande för lärare med ny medlem i Swedish Edtech Industry

Publicerat av: Redaktionen

Branschorganisationen för utbildningsteknologi, Swedish Edtech Industry, välkomnar en ny medlem som flippar klassrummet för lärares kompetensutveckling.

Sverige är ledande i att använda och utveckla den digitala teknologi som möjliggör och stärker det livslånga lärandet och oss som kunskapsnation.

Det är Swedish Edtech:s vision 2024 som innebär att den drygt fyra år gamla branschorganisationen nu har vidgat fokus och även välkomnar edtechföretag som vänder sig direkt till konsument och näringsliv. Ett naturligt steg att ta, eftersom det livslånga lärandets betydelse och behovet av kompetensomställning har ökat dramatiskt under pandemin.

– Lärande måste ske för alla, överallt, om vi ska klara vår samhällsutmaning att möta kompetensförsörjningen och det livslånga lärandet.

Flippat lärande för lärare med ny medlem i Swedish Edtech IndustryDet menar Jannie Jeppesen, vd för Swedish Edtech Industry, och välkomnar nya medlemmar i branschorganisationen. Vi måste samarbeta i ett starkt ekosystem som delar kunskap och där vi kan arbeta branschövergripande med olika gemensamma initiativ, säkerställa en fri och sund marknad för fortsatt utveckling, innovation och tillväxt. Allt till gagn för det livslånga lärandet och Sverige som kunskapsnation, avslutar hon.

För oss är samverkan inom edtech-branschen nyckeln till en hållbar och långsiktig affärs- och skolutveckling. Därför är det en självklarhet för oss att gå med i SEI”.

– Daniel Persson Cirera, medgrundare av Preparus.

Preparus är en digital plattform som erbjuder förinspelade föreläsningar med tillhörande reflektions- och diskussionsunderlag och uppföljningssamtal, onlinekurser och webbinarier med flera av Sveriges mest anlitade utbildare kopplade till skola och undervisning. Syftet är att skapa högkvalitativ kompetensutveckling för skolor där kollegiets erfarenheter och kunskaper står i fokus, i enlighet med tanken om flipped classroom.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>