Hem EVENT Tusen lärare och skolledare testar kodning på SETT på Kistamässan

Tusen lärare och skolledare testar kodning på SETT på Kistamässan

Publicerat av: Redaktionen

För femte året i rad arrangeras SETT, Skandinaviens största mötesplats för det moderna och innovativa lärandet, den 26-28 april på Kistamässan i Stockholm.

En av årets nyheter är Sveriges största kodevent #SETTkodar, där tusen lärare och skolledare får testa kodning. Gymnasie- och kunskapslyftsministern är speciellt inbjuden gäst.

j0kcryu6vlirxdr5soxwSveriges största kodvent #SETTkodar, genomförs onsdagen den 27 april på SETT och syftar till att ge så många som möjligt en chans att prova på kod, i en trygg miljö med andra som testar för första gången. Tillsammans ökar vi förståelsen och tar de första stegen i att erövra den digitala världen.

Gymnasie- och kunskapslyftsministern Aida Hadzialic är speciellt inbjuden gäst och kommer att testa programmering tillsammans med deltagarna på SETT.

– Digitaliseringen påverkar arbetsmarknaden i allt högre grad och då skolan ska utbilda morgondagens arbetsgivare så väl som morgondagens arbetstagare så blir den digitala kompetensen allt viktigare, säger Aida Hadzialic.

Förutsättningar
* Ta med din egen läsplatta eller laptop.
* Inga förkunskaper krävs
* Det är kostnadsfritt att delta, men konferensbesökare har företräde.

Medverkande
* Karin Nygårds, lärare, författare och kodaktivist, kvalitetssäkrar innehåll för SETT kodar och ansvarar för genomförande på plats.
* Internetstiftelsen trycker upp en handbok om programmering till alla deltagare.
* Kodcentrum deltar och bidrar med resurser på plats.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>