Tusen lärare och skolledare testar kodning på SETT på Kistamässan

För femte året i rad arrangeras SETT, Skandinaviens största mötesplats för det moderna och innovativa lärandet, den 26-28 april på Kistamässan i Stockholm. En av årets nyheter är Sveriges största kodevent #SETTkodar, där tusen lärare och skolledare får testa kodning. Gymnasie- och kunskapslyftsministern är speciellt inbjuden gäst.

j0kcryu6vlirxdr5soxwSveriges största kodvent #SETTkodar, genomförs onsdagen den 27 april på SETT och syftar till att ge så många som möjligt en chans att prova på kod, i en trygg miljö med andra som testar för första gången. Tillsammans ökar vi förståelsen och tar de första stegen i att erövra den digitala världen.

Gymnasie- och kunskapslyftsministern Aida Hadzialic är speciellt inbjuden gäst och kommer att testa programmering tillsammans med deltagarna på SETT.

– Digitaliseringen påverkar arbetsmarknaden i allt högre grad och då skolan ska utbilda morgondagens arbetsgivare så väl som morgondagens arbetstagare så blir den digitala kompetensen allt viktigare, säger Aida Hadzialic.

Förutsättningar
* Ta med din egen läsplatta eller laptop.
* Inga förkunskaper krävs
* Det är kostnadsfritt att delta, men konferensbesökare har företräde.

Medverkande
* Karin Nygårds, lärare, författare och kodaktivist, kvalitetssäkrar innehåll för SETT kodar och ansvarar för genomförande på plats.
* Internetstiftelsen trycker upp en handbok om programmering till alla deltagare.
* Kodcentrum deltar och bidrar med resurser på plats.

Post Comment