Virtuell kram från designertröja från Rädda Barnen
Hem EFTER PLUGGET Virtuell kram från designertröja bland klappar från Rädda Barnen

Virtuell kram från designertröja bland klappar från Rädda Barnen

Publicerat av: Redaktionen

Strumpor med kameler som väcks till liv framför dig i vardagsrummet och en tröja designad av Bea Åkerlund som ger dig en kram.

Det är några av de nya virtuella tillskotten i Rädda Barnens julklappsshop med framtidshopp.

I år satsar man nämligen på klappar som inte bara är roliga att ge och att få, utan som faktiskt också visualiserar hjälpen som barn i Sverige och världen över faktiskt får.

Nu gör Rädda Barnen det ännu roligare att ge goda klappar genom att introducera AR-gåvor – virtuella klappar som kan upplevas i 3D via mobilen. AR, som står för augmented reality, är ett vanligt fenomen i sociala medier, där man förstärker verkligheten med animationer eller grafik genom mobilkameran. Tanken är att gåvorna ska symbolisera olika delar av Rädda Barnens verksamhet.

Virtuell kram från designertröja från Rädda Barnen-Efter ett oerhört turbulent 2021 har goda klappar aldrig varit viktigare. Vår förhoppning är att dessa klappar som gör gott, och som man faktiskt kan ha roligt med tillsammans, även kan fungera som samtalsstartare. Med dessa gåvor kan vi göra det bli lättare att prata om väldigt tunga frågor och samtidigt kan vi visa att det går att göra stor skillnad med relativt små medel. Och det behövs – barn runtom i Sverige och världen är idag i stort behov av framtidshopp”, säger Caroline Thunved, Kommunikation- och insamlingschef på Rädda Barnen.

Det finns fyra olika AR-gåvor att välja bland som kostar från 99 – 249 kr. Bland de mjuka klapparna finns en trygghetströja, designad av Bea Åkerlund, som ger mottagaren en kram, ett par kunskapsstrumpor med kamelmotiv och ett par hjälpande händer i hjälpande vantar som visar att du inte är ensam. Dessutom finns en kokbok med livsviktig näring som får barn att växa.

-Många av världens barn, en hel generation i flera länder, lever under helt ohållbara förhållanden – 5,7 miljoner barn under fem år befinner sig på randen till svält, och ytterligare 13 miljoner barn under 18 år upplever akut hunger. Det är vårt uppdrag att rädda så många barn vi bara kan – att ge dessa barn trygghet och förbättrade framtidsutsikter. Därför är de här klapparna så mycket större än bara en julgåva, varje gåva gör verkligen enorm skillnad”, fortsätter Caroline Thunved på Rädda Barnen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>