Hem SkolNivåFörskola Grow Forest – spelapp om skogsbruk för barn

Grow Forest – spelapp om skogsbruk för barn

Publicerat av: Redaktionen

Södra lanserar i samband med Elmia Wood en spelapp för barn – Grow Forest.

I spelet får barnen följa huvudkaraktären Banja och skapa ett levande och hållbart samhälle med hjälp av skogens resurser.

Banja sköter om skogen åt invånarna och upptäcker även skogens möjligheter till lek och rekreation.
Grow Forest – spelapp om skogsbruk för barn
– Vi vill att fler ska upptäcka glädjen och möjligheterna i skogen. Grow Forest är ett sätt att välkomna nästa generation skogsägare och medarbetare, säger Håkan Larsson, affärsområdeschef Södra Skog. Allmänhetens kunskap om skogsbruk och skogens produkter är ganska låg och genom spelet hoppas vi väcka både nyfikenhet och skapa nya insikter.

Spelet har utvecklats i samarbete med spelföretaget Gro Play, som arbetar med spel som inspirerar till lärande inom bland annat hållbarhet.

– Gro Play och Södra har en gemensam tro på lekens och spelandets kraft att engagera och lära ut för att så småningom leda till positiv förändring i den verkliga världen, säger Kristian Lundquist, vd och medgrundare Gro Play.

Spelet går att ladda ner till smartphone eller surfplatta från och med den 7 juni. Under skogsmässan Elmia Wood kommer personal från Södra och Gro Play att finnas på plats i Södras monter för att informera om spelappen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>