Hem SFI Fortsatt gratis svenskundervisning för asylsökande 2017

Fortsatt gratis svenskundervisning för asylsökande 2017

Publicerat av: Redaktionen

Folkuniversitetet lanserar nu en Facebook-kampanj för att nå nya deltagare till kostnadsfria kurser i svenska språket.

2017 fortsätter Folkuniversitetet att bedriva kurser i svenska för asylsökande.

Kurserna kommer även denna gång att erbjudas både i Folkuniversitetets egna lokaler och ute på asylboenden. En nationell samlingssida till kursutbudet har skapats. Från samlingssidan går det att boka en plats på öppna kurser i Stockholm och många andra orter runtom i Sverige.

Fortsatt gratis svenskundervisning för asylsökande 2017

– Tillvägagångssättet att arbeta ute på asylboenden och i våra egna lokaler har varit ett framgångsrikt koncept. Det ställer dock krav på flexibilitet, något som vår pedagogiska och administrativa personal visat sig kunna hantera väldigt bra.

Nu när många asylboenden läggs ner kan vi snabbt växla över till att hålla kurser i egna lokaler istället, säger Eva Arnek, Folkuniversitetets regionchef för Folkbildning.

– Vi har svarat upp till regeringens initiativ och är tacksamma att få fortsätta vår undervisning. Med kampanjen hoppas vi få möta många nya ansikten, säger Eva Arnek.

Under 2016 fick 250 asylsökande i Östergötlands län lära sig svenska genom Folkuniversitetet. Kurserna startar löpande och bokas via Folkuniversitetets hemsida. Regeringen har gett Folkuniversitetet och övriga studieförbund i uppdrag att genomföra språkinsatser för asylsökande.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>