Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Inför Inför 2018: Digilär släpper elva nya läromedel för gymnasiet

Inför Inför 2018: Digilär släpper elva nya läromedel för gymnasiet

Publicerat av: Redaktionen

Grattis Sveriges gymnasieskolor!

Digilärserien växer så det knakar och vi mer än dubblerar vårt utbud av heldigitala läromedel för gymnasiet.

Inför skolstarten 2018: Digilär släpper elva nya läromedel för gymnasiet

Till skolstarten 2018 lanserar vi inte mindre än elva nya digitala läromedel i ämnena naturkunskap, kemi, biologi, psykologi, sociologi, engelska, tyska, programmering, företagsekonomi och sva för språkintroduktion.

Vår snabba utgivningstakt är möjlig sedan Natur & Kultur och Digilär blev mer än bara vänner i september 2017. Med bredd och djup kombinerat med teknik och innovationsförmåga i framkant kan vi inför skolstarten 2018 erbjuda digitala läromedel i hela 17 ämnen för gymnasiet.

Här kan du läsa mer om våra nya heldigitala läromedel i Diglärserien.

 • Naturkunskap 1b
  Vårt nya läromedel i Naturkunskap 1b är genomarbetat, trevligt presenterat och kommer med bästa tänkbara bildmaterial, massor av instuderingsfrågor och olika typer av uppgifter, simuleringar, laborationer. Här hittar du också en biblioteksdel med bl.a. länkskafferi.
 • Kemi 1
  Läromedlet i Kemi 1 innehåller många och olika typer av uppgifter, simuleringar, laborationer, självrättande quiz och övningar. Eleven kan ta del av välskrivna texter med tydliga bilder som förklarar kemin.
 • Biologi 1
  I läromedlet för Biologi 1 möter du ett unikt bildmaterial och matigt innehåll. Vad sägs om genomarbetade laborationer, massor av instuderingsfrågor, självrättande övningar och olika typer av uppgifter. Därtill finns ett länkskafferi och fördjupningar.
 • Programmering 1
  Vi kan inom kort presentera ett helt nyskrivet läromedel för Programmering 1. Läromedlet är uppbyggt med texter, uppgifter och videogenomgångar, där eleverna kan följa hur programmeringen går till. Själva läromedlet är språkneutralt, men samtliga videogenomgångar är i C#. Det är lätt för eleven att följa med och därtill är läromedlet fullt med användbara uppgifter.
 • Psykologi och Sociologi
  I läromedlen för kurserna Psykologi 1 och 2 a samt Sociologi hittar du helt nyskrivet material med innehållsrika texter, förstklassiga bilder och ett omfattande studiematerial.
 • Tyska steg 3
  Till skolstarten fyller vi på Digilär Tyska med läromedel för steg 3 – ett heltäckande läromedel med texter, grammatik, hör- och läsförståelse samt många övningar. I detta läromedel blir realia en integrerad del av undervisningen med texter om bland annat bröderna bakom företagen Adidas och Puma.
 • Engelska 7
  Digilär Engelska 7 är ett heltäckande läromedel med texter, övningar, grammatik, inlämningsuppgifter med mera. Dessutom finns autentiska texter i olika genrer, kapitel om hur man tränar de fyra färdigheterna läsa, skriva, tala och lyssna samt realia om de engelsktalande länderna och deras historia. Check it out!
 • Företagsekonomi 1
  Vi tar fram ett nytt läromedel i Företagsekonomi 1. Här hittar du ett innehållsrikt läromedel med bilder, filmer och ett omfattande studiematerial.
 • Sva för språkintroduktion, del 2
  Hösten 2016 stod del 1 av vårt läromedel Svenska för nybörjare, som täcker första delen av sva-undervisningen på språkintroduktion, klar. Under vårterminen 2018 kommer del 2 i sin helhet, som täcker andra delen, sva åk 4-6.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>