Hem TEKNIK Munkmoraskolan leasar sina SMART Board

Munkmoraskolan leasar sina SMART Board

Publicerat av: Redaktionen

På Munkmoraskolan i Värmdö kommun har man valt att leasa sina SMART Board för att säkerställa tillgången till väl fungerande undervisningsverktyg med den senaste tekniken.

— Att leasa SMART Board var självklart för oss då vi hela tiden vill hålla oss uppdaterade med den senaste hård- och mjukvaran, säger förstelärare Teresa Leijonhufvud på Munkmoraskolan.

Leasingavtalet ger oss en extra trygghet då det även ingår service och teknisk support.

Munkmoraskolan är en liten två-parallellig F-3 skola som har valt att satsa på lösningarna från SMART. Alla klassrum utom ett är utrustade med SMART Board iQ interaktiva skärmar och flera klassrum har även SMART Dokumentkameror. Alla pedagoger arbetar med mjukvarusviten SMART Learning Suite med bland annat SMART Notebook och SLS Online.

Munkmoraskolan leasar sina SMART Board 3

— SMART Board och SMART Learning Suite är mycket uppskattade av lärarna då de är enkla att lära sig och enkla att använda. Skärmarna tillsammans med mjukvaran underlättar undervisningen och ger ett smidigt arbetsflöde, säger Teresa Leijonhufvud.

Alla lärare på skolan arbetar lite olika med SMART Notebook och SLS Online men alla strävar efter att utvecklas och att våga pröva nya saker. Den kontinuerliga fortbildningen i form av workshops på skolan bibehåller intresset och viljan att hänga med i den snabba utvecklingen.

Teresa Leijonhufvud arbetar som klasslärare och förstelärare på Munkmoraskolan. Hon ansvarar för all IKT på skolan, så även att fortbilda kollegorna i SMART Learning Suite, programmering med mer. I höstas utsågs Teresa till SMART Exemplary Educator av den kanadensiska tillverkaren SMART Technologies och hon har även gått utbildningen SMART Coach på Netsmart, den svenska distributören.

— Jag älskar allt som har med teknik och göra och jag använder det dagligen i min undervisning på olika sätt. Tekniken hjälper mig att individanpassa min undervisning och det skapar fantastiska möjligheter att hjälpa elever med särskilda behov och det gör mitt klassrum mer inkluderande.

När skolan skulle uppgradera sina gamla interaktiva tavlor till nya SMART Board iQ föll det sig naturligt att leasa SMART Board istället för att köpa.

— Den tekniska utvecklingen går i rasande fart och då vill vi som skola hänga med, säger Teresa Leijonhufvud. Vi leasar på tre år och efter de tre åren kan vi välja att antingen förlänga leasingavtalet till ett bra pris eller att uppgradera till en nyare skärm med nyare teknik. När vi byter skärmar behöver vi inte tänka på vad vi ska göra med de gamla utan de monteras ned och tas tillbaka till återförsäljaren och de nya skärmarna monteras upp och installeras. Prisskillnaden är så pass liten att det är värt att hela tiden ha skärmar med den senaste tekniken.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>