Ny förskola i Töreboda ska snabbt bli verklighet med hjälp av PE Teknik & Arkitektur
Hem TEKNIK Ny förskola i Töreboda ska bli verklighet med hjälp av PE Teknik & Arkitektur

Ny förskola i Töreboda ska bli verklighet med hjälp av PE Teknik & Arkitektur

Publicerat av: Redaktionen

Västgötska Töreboda ligger i en expansiv region som bland annat innefattar Volvos kommande batterifabrik i Mariestad.

Mot denna bakgrund ska en ny förskola byggas i bostadsområdet Östra Börstorp, där även ny småhusbebyggelse planeras. PE Teknik & Arkitektur har fått i uppdrag att utföra projekteringen av förskolan.

Törebodas nya förskola får åtta avdelningar fördelade på två våningar. PE är projektledare och generalkonsult för projektet som har planerats under ett antal år och som nu ska färdigställas på tämligen kort tid. PE utför projekteringen för utförandeentreprenad och bland annat involveras PEs kompetens inom konstruktion, VVS, ventilation, el, styr, akustik, energi, tillgänglighet, arkitektur (utvalda delar) och kontrollansvar enligt PBL. Förskolan planeras att öppna januari 2025 och i uppdraget ingår även en solcellsanläggning.

Ny förskola i Töreboda ska snabbt bli verklighet med hjälp av PE Teknik & Arkitektur– Projektet har krävt ett omtag för att det skulle hålla sig inom gällande detaljplan, vilket gett oss en snäv tidplan för projekteringen och för entreprenaden.

-Genom ett tätt samarbete mellan PEs teknikdicsipliner och med Töreboda kommun ska vi kunna få färdigt handlingarna som behövs till entreprenadupphandlingen så att bygget kan starta i rätt tid, förklarar Björn Nygren, projektledare på PE.

En trygg och hållbar skolmiljö
I projekteringen anstränger sig PE och kommunen tillsammans för att fånga upp viktiga synpunkter både från verksamheten och från kommunens driftavdelning, och på så vis få till stånd en hållbar och väl utformad förskola både för brukarna och för drift- och underhåll. Målet är en bra arbetsmiljö för personalen och en trivsam och trygg miljö för barnen, såväl inomhus som utomhus. Arkitekt är AGE Arkitekter, men då mycket arbete nu ska utföras på kort tid kommer PEs arkitekter också att bidra i utvalda delar av uppdraget.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>