Hem TEKNIK Verisec levererar säkra lösningar till brittiskt universitet

Verisec levererar säkra lösningar till brittiskt universitet

Publicerat av: Redaktionen

IT-säkerhetsbolaget Verisec meddelar idag att man slutit ett avtal med ett större brittiskt universitet gällande säkra inloggningar för universitets studenter och medarbetare.

Universitetet har valt Verisecs egenutvecklade lösning Freja ID som är en del av en större plattform som tillhandahåller en säker digital identitet för användaren.

Verisec levererar säkra lösningar till brittiskt universitet

Johan Henrikson, VD Verisec

Utifrån plattformen kan tjänster som bygger på säker, krypterad och spårbar kommunikation skapas. Plattformen är skalbar med möjlighet att ansluta ett stort antal användare, något som kan vara mycket passande för offentlig sektor med många kunder. Att använda Verisecs plattform som en grund för säker inloggning med stark autentisering ger möjlighet att bygga på med säkra meddelande, e-signering och många andra tjänster.

Johan Henrikson, VD Verisec, kommenterar:

”Verisec har under flera år hjälpt brittiska kommuner med säkra inloggningar och lösningar. Att vi nu får möjlighet att bidra till ett universitets digitalisering ser vi som en stor framgång. Det nya avtalet kom till med stöd av en av våra brittiska partner och vi ser fram emot att framöver även kunna attrahera fler universitet och institutioner inom offentlig sektor, i såväl Storbritannien som andra länder.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>