Hem EVENT ”Årets lärare 2016” föreläser på SETT

”Årets lärare 2016” föreläser på SETT

Publicerat av: Redaktionen

Alexandra Ljungkvist Sjölin är lärare på Liljeholmens gymnasium, där hon undervisar nyanlända elever som kommer till Stockholm.

Många av eleverna har inte studerat alls i sitt hemland och kan varken läsa eller skriva, utan sätter sig i skolbänken för första gången i Sverige.

För eleverna har teater och film blivit ett verktyg för att ge uttryck för sina tankar och känslor och lära sig svenska. Alexandra tilldelades priset ”Årets lärare 2016” i Stockholm stad. Den 3–5 maj föreläser hon på SETT i Kista.

”Årets lärare 2016” föreläser på SETT

Alexandra Ljungkvist Sjölin tilldelades priset ”Årets lärare 2016” i Stockholm stad. Den 3–5 maj föreläser hon på SETT i Kista.

En av årets föreläsare på SETT är läraren Alexandra Ljungkvist Sjölin som arbetar med nyanlända elever som har lite eller ingen skolerfarenhet sen tidigare på Liljeholmens gymnasium i södra Stockholm. Det är få som vet om de kommer att få stanna i Sverige. De tankar som ständigt finns hos Alexandra när hon utvecklar sitt arbete är, hur man motiverar och inspirerar dessa unga individer till att fortsätta kämpa och utbilda sig. Och framför allt hur hon tar vara på deras resurser i sin undervisning.

SETT-besökaren får följa med på en resa in i Alexandras undervisningsvärld, där teater och film är viktiga komponenter för att ge eleverna rika möjligheter att få uttrycka tankar, åsikter och funderingar tidigt i sin svenska språkutveckling. Alexandras arbete med nyanlända har bidragit till att andra lärare, på den egna skolan och andra skolor, vågat testa olika arbetssätt med nyanlända elever.

Den 3–5 maj arrangeras SETT, Skandinaviens största mässa och konferens om det moderna och innovativa lärandet, för sjätte året i följd på Kistamässan i Stockholm. Här erbjuds lärare, skolledare, förskollärare, pedagoger eller andra som jobbar med förvaltningsfrågor, inspiration och kunskap exempelvis kring hur skolan kan utnyttja digitaliseringen för att nå högre måluppfyllelse för alla elever. SETT arrangeras av Stockholms stad, Meet In Grid (tidigare Rektorsakademien Utveckling) och Easyfairs i samarbete med Lärarförbundet och Ystads kommun.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>