Sök stipendiet Lärare skriver!
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Sök stipendiet Lärare skriver!

Sök stipendiet Lärare skriver!

Publicerat av: Redaktionen

Sök stipendiet Lärare skriver!

VILL DU HÖRAS OCH SYNAS I SKOLDEBATTEN?

Vill du förändra bilden av läraryrket? Då ska du söka stipendiet Lärare skriver. Stipendiet omfattar kurs och resa, mat och husrum. Kursen hålls en sommarvecka varje år på folkhögskolan Biskops Arnö och leds av en kunnig kursledare. Sommaren 2023 är det vecka 30, 24–28 juli.

VI TAR AVSTAMP I DIN YRKESROLL som lärare och vad du själv vill skriva om. Formen får du själv komma fram till: debattartikel, krönika eller kanske en essä. Vi diskuterar saker som berättarteknik, stil och ton, avgränsning. Vi läser och analyserar andras texter. Du får naturligtvis tid att arbeta med din egen text. Allt under ledning av Anders Sundelin, en erfarna kursledare och författare.

ANSÖKAN HAR NU ÖPPNAT. Sista ansökningsdag är 23 januari, 2023. Senast den 31 mars kommer du att få svar om du har antagits. Du som har lärarexamen och som är yrkesverksam som lärare, förskollärare eller arbetar som lärare i fritidspedagogik är välkommen att söka.

Sök stipendiet Lärare skriver!VI VILL ATT DU SKA HÖRAS. Syftet med kursen är att du ska få bra verktyg som ger dig en självklar röst i det offentliga samtalet. Vi vill ge dig en möjlighet att delta i debatten och skriva olika typer av texter med utgångspunkt från dina erfarenheter, din yrkesroll och från skolans värld. På så sätt kan du bidra till en mer nyanserad bild av en yrkeskår som tar ett stort ansvar för lärandet i våra skolor, varje dag. I förlängningen handlar det förstås om att stärka lärarprofessionen.

Att ta kontroll av beskrivningen av skolans viktiga och samhällsnyttiga roll och att se till att den utvecklas i rätt riktning. Som vi lärare vill. Som du vill.

SKYNDA ATT SÖKA!
Sista ansökningsdag är 12 januari, 2023.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>