Hem Nyheter Budgivning och rekordförskott för “Från apa till Sapiens”

Budgivning och rekordförskott för “Från apa till Sapiens”

Publicerat av: Redaktionen

Det blev en rekordförsäljning för agenturen när rättigheterna till Från apa till Sapiens – Mänsklighetens historia i veckan såldes till Sydkoreas största bokförlag MiraeN för ett sexsiffrigt belopp.

– Sällan när det gäller barn & ung är det såhär många förlag som budar och för så pass höga belopp, så vi är överväldigade och glada.

Budgivning och rekordförskott för "Från apa till Sapiens"

Särskilt eftersom det har varit en speciell vår med ganska försiktiga förlag och en inställd barnboksmässa i Bologna, säger Carin Bacho, agent på Koja Agency.

Från apa till Sapiens – Mänsklighetens historia, skriven av Bengt-Erik Engholm och rikligt och humoristiskt illustrerad av Jonna Björnstjerna, erbjuder samma sorts resa genom vår historia som Yuval Noah Hararis Sapiens (2015), men för barn i åldrarna 9-12.

– Det ska bli så spännande att se hur den tas emot av sina läsare när den släpps på svenska i juli. Bengt-Erik och Jonna har tidigare gjort Riktiga vikingar tillsammans, och nu har de tagit sig an det lilla ämnet mänsklighetens historia. Hur är det ens möjligt att förmedla på ett lättfattligt sätt kan man undra? Jag kan bara säga att de gör det med den äran, säger Johanna Ringertz, förläggare på Natur & Kultur.

Är det Sapiens segertåg världen över som gör att en barnbok i samma ämne är så efterfrågad internationellt?

– Hararis bok har förstås banat väg. Ämnet är så tilltalande – historien om vår egen art, hur blev människan människa? Men jag tror att det framför allt visar att Bengt-Erik Engholm och Jonna Björnstjerna har hittat helt rätt tilltal och nivå. Boken förklarar de stora skeendena och kopplingar till vår samtid men utan att någonsin vara tråkigt pedagogisk, den är underhållande rakt igenom, säger Carin Bacho på Koja Agency.

Än så länge är boken såld till Danmark (ABC), Norge (Spartacus), Nederländerna (WPG) och Korea (MiraeN).
– Det skulle inte förvåna mig om vi skulle få ett par bud till innan semestern. Intresset har varit enormt, säger Carin Bacho.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>