Eyevinn sponsrar högskole-studenter till att bidra till öppen källkod
Hem TEKNIK Eyevinn sponsrar nju högskole-studenter till att bidra till öppen källkod

Eyevinn sponsrar nju högskole-studenter till att bidra till öppen källkod

Publicerat av: Redaktionen

Eyevinn Technology sponsrar högskole-studenter med betald utveckling av öppen källkod.

Att engagera sig i projekt där programkoden är öppen är ett bra sätt att bygga erfarenhet inom mjukvaruprojekt och sin personliga CV.

Med det nya initiativet Student Video-Dev Team vill Eyevinn Technology ge studenter möjligheten att parallellt med studierna få erfarenhet av att jobba med öppen källkod och arbetslivserfarenhet av att jobba med mjukvaruutveckling.

Eyevinn sponsrar högskole-studenter till att bidra till öppen källkodUnder våren kommer Eyevinns första Student Video-Dev Team dra i gång. Ett team av högskole-studenter som får möjligheten att jobba i olika projekt inom video streaming-området och med öppen källkod. Arbetet utförs på deltid parallellt med studierna och under flexibla arbetstider. Teamet jobbar med iterationer (sprintar) där målet för varje sprint bestäms tillsammans med produktägaren i början av varje sprint. En sprint är 2-3 kalenderveckor. Sprinten avslutas med en demo för produktägaren.

Efter avslutad sprint samlas teamet och diskuterar vad som gått bra och vad som kan göras bättre till nästa sprint. En utvecklingsmetodik som är bekant inom arbetslivet och en erfarenhet de kan med sig ut till arbetslivet när det är dags.

”Vi vill erbjuda studenterna denna möjlighet att addera arbetslivserfarenhet till deras CV, få möjlighet att synas i publika open source-projekt och bli intresserade av det spännande området vårt bolag jobbar inom.”, förklarar Alexander Björneheim VD Eyevinn Technology.

Projektet och ett team på fyra studenter startar i gång i början på april när den första sprinten startar.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>