Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Förberett för annorlunda terminsstart på Högskolan Väst

Förberett för annorlunda terminsstart på Högskolan Väst

Publicerat av: Redaktionen

På måndag startar höstterminen på Högskolan Väst.

Med anledning av Corona kommer höstens undervisning att bedrivas i ett blandformat med delar på campus och delar på distans.

Förberett för annorlunda terminsstart på Högskolan Väst

En mängd förberedelser är gjorda, utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer, för att få den campusförlagda undervisningen att fungera säkert.

– Regeringens rekommendationer för lärosäten innebär att undervisning kan bedrivas på campus i höst. För att minska risken för smittspridning har en mängd åtgärder vidtagits under sommaren för att förbereda en så säker start som möjligt för de som kommer till campus, säger Maria Derner, kommunikationschef på Högskolan Väst

I huvudsak tar studenterna del av introduktionen de behöver den första veckan via filmer och webb. Några montrar kommer att vara bemannade på campus under första veckan. Där kommer studenterna bland annat att kunna få hjälp med att skapa sitt Västkort de behöver för att bland annat komma in på campus, få parkeringskort och få svar på vanliga frågor. För att sprida ut studenterna och undvika stora samlingar nyttjar högskolan även några andra föreläsningssalar i Trollhättan under den första dagen.

Förstaårsstudenter prioriteras
Gällande övriga förberedelse har de gjorts utifrån högskolans lokalförutsättningar. Högskolan Väst har ett rymligt campus och det har gjorts prioriteringar kring vilken verksamhet som ska ske på campus. Det som prioriteras främst är viss undervisning av nya programstudenter men också undervisningsmoment med estetiska, praktiska och laborativa inslag för samtliga studenter som inte är möjliga eller olämpliga att genomföra på annat sätt än vid fysisk närvaro på campus samt examinationer som inte är möjliga eller olämpliga att genomföra på annat sätt än vid fysisk närvaro på campus.

Maria Derner berättar om ytterligare åtgärder som har vidtagits:

– För att minska risken för smittspridning har antalet platser i undervisningslokalerna begränsats och tider för schemaläggning har utökats, säger Maria Derner.

Ny teknik, skyltar och extra städning
Utöver detta glesas platserna i restaurangen och caféet ut, vid praktiska moment i undervisningen vidtas åtgärder för att studenterna ska kunna hålla avstånd, merparten av högskolans undervisningssalar kommer att vara upplåsta dagtid för att minska risken för samling utanför och student- och lokalvärdar anställs under de första veckorna av terminen. De ska dels kontrollera att nya studenter får den hjälp och information de söker, samt dels verka för att inte större folksamlingar bildas. Därutöver har salarna uppgraderats med teknikutrustning, en tydlig skyltning har satts upp på campus samt så kommer städningen att utökas.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>