Lagom till höstterminen lanserar Clio Online 4 nya ämnesportaler för mellanstadiet.
Vi tog en kaffe med Mats Nilsson som är teamleader för mellanstadieredaktionen på Bonnier Education och hörde vad han hade att säga.
Lagom till skolstarten hösten 2017 lanserar Clio Online 4 nya ämnesportaler för mellanstadiet: biologi, svenska, svenska som andraspråk och samhällskunskap. Detta betyder att alla Clio Onlines ämnesportaler nu kommer finns tillgängliga både för högstadiet och mellanstadiet.
En klassisk sportfråga – hur känns det?
Det känns underbart att äntligen kunna erbjuda lika många ämnen för mellanstadiet som för högstadiet. Vi har otroligt erfarna redaktörer och skickliga lärare som jobbat stenhårt för att skapa det läromedel vi själva alltid velat använda.
Vad kan jag som lärare förvänta mig av de nya portalerna?
Du kan förvänta dig ett material som är speciellt anpassat till elever i åldrarna 9–13 och till mellanstadiets kursplaner, med massor av roliga, lärorika och tankeväckande övningar att göra med eleverna. De innehåller aktiviteter att utföra både enskilt och i grupp, både i digital miljö och utanför skärmen.
Vad tycker du är det bästa med digitala läromedel?
De gör det möjligt att förverkliga en undervisning som tidigare var omöjlig. Undervisningen kan bli mer undersökande och resonerande samtidigt som eleverna blir aktiva producenter snarare än passiva mottagare. Man får mer tid att följa upp och stödja elevers lärande när man inte behöver skapa så mycket eget material. Vi jobbar mycket med just detta. Till exempel har vi quiz som skapar motivation och gör lärandet synligt för eleverna och dig.
Till sist – Vilka är dina bästa tips för lärare som vill jobba mer digitalt?
Våga ta steget och släppa de fysiska böckerna! Mitt tips är att bekanta dig ordentligt med Clios aktiviteter och arbetsområden. Det är här du kan få ett verkligt mervärde i att bli digital, bland annat kan du skräddarsy dina arbetsområden och skapa egna självrättande quiz till dina elever.
Vill du som läsare prova?
Mellanstadieportalerna biologi, svenska, svenska som andraspråk och samhällskunskap lanseras lagom till skolstarten hösten 2017. Du kan föranmäla dig till de nya portalerna här.