Höga studieresultat på Nordic Internationals grundskolor våren 2021
Hem SKOLNIVÅGRUNDSKOLA Höga studieresultat på Nordic Internationals grundskolor

Höga studieresultat på Nordic Internationals grundskolor

Publicerat av: Redaktionen

Betygsresultaten för läsåret 2020/2021 har nu publicerats på Skolverkets hemsida och samtliga skolor med avgångselever inom Nordic International School presterar i topp i sina respektive kommuner.

Totalt har Nordic International Schools grundskolor i Karlstad, Norrköping och Trollhättan med avgångselever våren 2021 ett genomsnittligt meritvärde på 272,3 poäng vilket kan jämföras med rikssnittet på 232,1 poäng.

Emil Wallin, skolchef för grundskolorna inom Nordic International School, pekar på den täta uppföljningen av elevernas kunskapsutveckling som en av orsakerna till de goda studieresultaten.

– Våra lärare följer upp studieresultaten månadsvis för att tidigt få en signal om hur eleverna ligger till jämfört med kunskapskraven och vårdnadshavarna kan också följa elevernas resultat via Schoolsoft.

Eleverna i årskurs 9 på Nordic International School Karlstad hade högst kunskapsresultat av alla Karlstads grundskolor våren 2021 med ett genomsnittligt meritvärde på 277,9 poäng och 100 procent behöriga till gymnasiet.

Höga studieresultat på Nordic Internationals grundskolor våren 2021På Nordic International School Norrköping hade eleverna i årskurs 9 ett genomsnittligt meritvärde på 279,8 poäng vilket var tredje bäst i kommunen. 98% av eleverna var behöriga till gymnasieskolan.

Den första avgångsklassen på Nordic International School Trollhättanplacerade sig våren 2021 betygsmässigt bland topp-3 av alla Trollhättans grundskolor, med ett meritvärde på 250,6 poäng. 9 av 10 elever uppnådde gymnasiebehörighet.

Vid nystartade Nordic International School Kalmar går den första avgångsklassen ut våren 2023 men en titt på eleverna i årskurs 7 (skolans äldsta elever det första skolåret) visar att de redan våren 2021 uppnådde ett meritvärde på 241,7, vilket kan jämföras med 235,2 som var genomsnittligt meritvärde i Kalmar kommun för åk 9-elever våren 2021.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>