Hem SKOLNIVÅGRUNDSKOLA Alla grundskoleelever ska bada säkert

Alla grundskoleelever ska bada säkert

Publicerat av: Redaktionen

Svenska Livräddningssällskapet uppmanar landets kommuner och friskolor att fortsätta genomföra sina planerade badbesök så att grundskoleelever fortsatt kan ges möjlighet att nå kunskapsmålen för Idrott och hälsa.

Upplever man att de rutiner som finns på plats inte är tillräckliga kan det vara lämpligt att pausa verksamheten för att uppdatera befintliga rutiner med stöd av våra informationsblad.

Alla grundskoleelever ska bada säkert

Foto: Mostphotos

Vi uppmuntrar att alla barn så tidigt som möjligt får möjlighet till vattenvana, helst redan i förskoleklass och möjlighet att besöka badanläggningen regelbundet genom hela grundskolan. Att bekanta sig med vattnet och bli ”vattenvan” är en av grunderna för att lära sig simma. Att lära sig simma är en förutsättning för att självständigt kunna upptäcka andra aktiviteter i, på och vid vatten.

Bada och öva ofta, gör det säkert och använd utbildade simlärare för att säkerställa en trygg simundervisningen för landets grundskoleelever.

Som ett stöd för landets huvudmän har Svenska Livräddningssällskapet tagit fram två informationsblad där vi tolkar gällande regler och praxis i bad Sverige.

”Bad i pedagogisk verksamhet” och ”Simundervisning i pedagogisk verksamhet”.

NOLL-visionen är viktigare än någonsin, ingen ska behöva drunkna på grund av okunskap. Okunskap är farligt, inte vatten!

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>