Hem NYHETER Guldregn över Svensk edtech utomlands

Guldregn över Svensk edtech utomlands

Publicerat av: Redaktionen

I slutet av förra veckan belönades det svenska Edtechföretaget Lexplore inte mindre än två gånger på samma dag.

Dels en vinst i Nordic EdTech awards som hölls på världens största startupevent Slush i Helsingfors, och dels i den europeiska tävlingen för digitala startups, EIT-challenge som hölls i Madrid.

Guldregn över Svensk edtech utomlands

”Detta känns självklart fantastiskt roligt och inspirerande, helt otroligt”, kommenterar Lexplores VD Fredrik Wetterhall (till höger).

Detta bara några dagar efter att Stockholms stads grundskoleförvaltning belönats för att de anammat Lexplores metod för tidig upptäckt av läs- och skrivsvårigheter.

Lexplore som utvecklat en metod baserat på eyetracking och Artificiell intelligens för att hitta läs- och skrivsvårigheter, föll tävlingsjurys uppenbarligen i smaken.

På scen i Madrid så var det Lexplores VD Fredrik Wetterhalls uppgift att snabbt och enkelt förklara företagets lösning för en internationell jury.

”När man kämpar med att föra ut en innovation på marknaden så blir den här typen av priser ett erkännande och en välkommen bekräftelse på att det man gör är nåt alldeles extra” säger Fredrik Wetterhall, VD på Lexplore.

Många mil norrut i ett kallt och blåsigt Helsingfors så blev det samtidigt klart att Lexplore även blev utsedd till vinnare i Nordic EdTech awards. Och detta inför en enhällig nordisk jury.

Motiveringen löd:“Edtech product with medical precision representing the Nordic values Equality, Trust and Happiness in learning.Lexplore now brings these values to a global market”

”Vinstpengar, blommor och kamerablixtar i all ära. Men för oss som innovationsföretag så är det otroligt viktigt med den här typen av erkännande när vi ska vinna skolornas förtroende” säger Lars Lengquist, marknadschef på Lexplore.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>