SSE rankas högst i årligt internationaliseringsindex
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING SSE rankas högst i årligt internationaliseringsindex

SSE rankas högst i årligt internationaliseringsindex

Publicerat av: Redaktionen

För sjätte året i rad toppar Handelshögskolan i Stockholm listan över Sveriges mest internationella universitet i Stiftelsen för internationaliserings av högre utbildning och forskning, STINTs, årliga internationaliseringsindex.

SSE rankas högst i årligt internationaliseringsindex

Det är också positiva nyheter för Sverige att ytterligare ett universitet tilldelades fem stjärnor i år jämfört med förra året.

STINTs index utvärderar utvecklingen i sex kärnaspekter av internationalisering, inklusive forskning, utbildning, personal och ledning, och poängterar det fortsatta internationaliseringsarbete som Handelshögskolan i Stockholm gjort. Internationaliseringsindexet är avsett som ett verktyg för att definiera internationalisering inom högre utbildning och forskning och för att öka engagemanget i frågor relaterade till internationalisering.

Enligt Lars Strannegård, rektor på Handelshögskolan i Stockholm, är målet att bli en ledande internationell handelshögskola och han glädjs över att indexet återspeglar insatserna.

– Vårt samarbete inom det europeiska universitetsinitiativet och CIVICA-nätverket visar att vi kan upprätthålla nära internationella kontakter och växa tillsammans, även i svåra tider som dessa”, säger Lars Strannegård.

Det högsta antalet på fem stjärnor tilldelades fyra universitet i år: Handelshögskolan i Stockholm, Chalmers tekniska universitet, KTH Kungliga tekniska högskolan och även Sveriges lantbruksuniversitet SLU, som är nya i toppen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>