Hem FORSKNING Helene Hellmark Knutsson leder högskoledelegation till Kina

Helene Hellmark Knutsson leder högskoledelegation till Kina

Publicerat av: Redaktionen

Den 11-16 juni reser Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, till Peking och Shanghai i Kina.

Syftet är att lyfta fram Sverige som utbildnings- och forskningsnation och främja internationalisering av högre utbildning och forskning.

Helene Hellmark Knutsson leder högskoledelegation till Kina

Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning

Ministern kommer tillsammans med den svenska delegationen med representanter från högskolesektorn att ha bilaterala möten med Kinas utbildningsminister Chen Baosheng och Wan Gang, minister för vetenskap och teknologi.

Under resan kommer ett samförståndsavtal om utbildning och forskning att undertecknas.

– Kina är det land i Asien som skickar flest studenter till Sverige och vi har forskningssamarbeten på många olika nivåer med Kina. Samförståndsavtalet är ett viktigt steg för att ytterligare stärka relationerna och stimulera rörlighet mellan våra två länder.

Internationella utbyten är också väldigt viktiga för ett innovationskraftigt och exportberoende land som Sverige, men även viktiga för att stärka kvaliteten på högre utbildning och forskning, säger Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning.

Sverige är ett världsledande land inom forskning och innovation kopplat till life science. För att sprida kunskap i Kina om den svenska life science-sektorn kommer Helene Hellmark Knutsson att hålla en pressträff samt ett anförande vid China Sweden Health Forum 2017 som har temat hälsovård och samarbete inom området.

På programmet i Peking står även möten med Chinese Academy of Medical Sciences och Peking Union Medical College, National Natural Science Foundation of China och Chinese Academy of Engineering. Resan avslutas i Shanghai där Helene Hellmark Knutsson och delegationen träffar forskare och studenter vid Fundanuniversitetet samt besöker Nordic Centre, ett center som arbetar för att främja samarbete mellan forskare och studenter från Norden och Kina. Ministern med delegation möter även Tongji-universitetet och Shanghai Jiao Tong-universitetet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>