Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Nu lanseras bytagymnasium.se för gymnasieelever i Stockholm

Nu lanseras bytagymnasium.se för gymnasieelever i Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

Den 6 augusti öppnade bytagymnasium.se, en sajt för gymnasieelever i Stockholm som vill byta skola eller program.

Sajten kommer tillhandahålla information om lediga platser hos AcadeMedias 30 fristående gymnasieskolor i Stockholm och information om hur elever ska gå tillväga om de vill byta skola.

Enligt kommunerna i Stockholms läns gymnasierapport från 2017 byter årligen 15% av gymnasieeleverna i Storstockholm skola. Det betyder att tusentals elever byter skola, majoriteten av dem under årskurs 1.

Målsättningen med bytagymnasium.se är att vägleda eleverna så att de hittar skolor och program som passar dem, samt att underlätta för våra skolor att förmedla om de har platser kvar.

Nu lanseras bytagymnasium.se för gymnasieelever i Stockholm

– Vi vet att det är en utmaning för många ungdomar att veta vad de ska välja och att det första valet inte alltid känns rätt.

Våra skolor lägger ner mycket tid på att besvara frågor från elever som efter skolstart vill veta om de kan byta till oss.

Förutom att vägleda dessa elever så vill vi också frigöra tid och resurser för våra skolor så de kan fokusera på elever som redan går på skolan, säger Jens Eriksson, segmentschef för AcadeMedias gymnasieskolor.

– Vår hemsida syftar inte till att uppmana eleverna till byte.

Istället vill vi underlätta för de elever som känner att de inte hamnat rätt i sitt gymnasieval säger Jens Eriksson.

Studie- och yrkesvägledare från AcadeMedia har varit involverade i utformningen av sajten för att säkerställa att de vanligaste frågorna som elever har om gymnasievalet besvaras.

Bytagymnasium.se kommer även bli ett verktyg för studie- och yrkesvägledare som hjälper sina elever i processen att byta skola.

– Att byta gymnasium är ingen quick-fix. Det måste vara ett genomtänkt beslut där elevens studieplan, målsättning samt individuella förutsättningar tas i beaktande, säger Helen Salling Karlsson, studie och yrkesvägledare på AcadeMedia.

Elever i Stockholm har via bytagymnasium.se möjlighet att komma i kontakt med en erfaren rådgivare som kan ge dem korrekt information om de möjligheter som finns inom AcadeMedias olika skolor och program.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>