Hem NYHETER Hälsoäventyr i Knivsta invigt

Hälsoäventyr i Knivsta invigt

Publicerat av: Redaktionen

Den 1 februari invigdes Hälsoäventyret i Knivsta.

Hälsoäventyret är en hälsopedagogisk verksamhet som riktar sig till barn och unga i årskurs 2, 4, 6, 7 och 9.

Hälsoäventyr i Knivsta invigt

De första skolklasserna kommer att tas emot i de nyrustade lokalerna på Småskolevägen 8 om någon vecka.

Hälsoäventyret arbetar med att undervisa barn och unga i Uppsala län om teman som handlar om kropp, hälsa, kärlek, sexualitet och tobak. Lokala hälsoäventyr finns sedan tidigare i Håbo, Tierp och Östhammar. Nu har även Knivsta fått ett eget Hälsoäventyr i den gamla Gredelbyskolan.

Lokalen inrymmer två undervisningsrum, en samlingssal, konferensrum och kontor. Över 2000 barn och unga i Knivsta kommer årligen att få ta del av Hälsoäventyrets undervisning.

I första skedet kommer elever som går i årskurs 2 att erbjudas hälsoundervisning om kroppen och elever i årskurs 6 kommer att få undervisning om tobak.

Parallellt med undervisningen kommer en förstärkt satsning på tobaksfri skoltid att ske tillsammans med flera skolor och andra verksamheter i Knivsta, detta inkluderar även nyanlända och ensamkommande ungdomar och i viss utsträckning även vuxna.

Efterfrågan på verksamheten är mycket stor, sedan det första Hälsoäventyret invigdes i Uppsala 2001 har över 100 000 elever fått hälsoundervisning inom ramen för konceptet.

– Det finns en stor efterfrågan från hela länet på att komma till oss. Med stöd av kommunerna har vi kunnat bygga lokala Hälsoäventyr för att ytterligare förstärka det så viktiga hälsofrämjande och förebyggande arbetet för barn och ungdomar, säger Carina Hesse Bolin som är enhetschef för Hälsoäventyret.

Ann-Britt Litsner (S), ordförande för beredningen för barn och unga, Region Uppsala, klippte invigningsbandet tillsammans med Björn-Owe Björk (KD), ordförande i utbildningsnämnden, Knivsta kommun.

Hälsoäventyret samfinansieras av Region Uppsala och Knivsta kommun.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>