Hem EVENT 500 forskare till Stockholm den 14-18 augusti

500 forskare till Stockholm den 14-18 augusti

Publicerat av: Redaktionen

Svenska barnboksinstitutet (Sbi) i samarbete med Stockholms universitet, Malmö universitet och Åbo Akademi.

De kommer den 14–18 augusti 2019 att arrangera en av världens största internationella forskarkonferenser inom området barn- och ungdomslitteratur.

I augusti samlas närmare 500 forskare inom ämnet barn- och ungdomslitteratur i Stockholm för att delta i IRSCL Congress 2019, världens största internationella forskarkonferens i ämnet.

500 forskare till Stockholm den 14-18 augusti

Årets tema är tystnader och tystanden i barn- och ungdomslitteraturen och bland huvudtalarna märks exempelvis Boel Westin, professor emeritus i litteraturvetenskap med inriktning på barn- och ungdomslitteratur vid Stockholms universitet, som kommer att tala om tystnader i Mumindalen.

Förutom de fem huvudtalarna ges totalt tio sessioner med inte mindre än 13 parallella paneler vars ämnen rör sig på olika sätt kring huvudtemat. Över 400 forskare från ett 50-tal länder kommer här att hålla föredrag bland annat om rasism, censur, flykt, migration och maktrelationer mellan barn och vuxna.

Svenska barnboksinstitutet är värd för IRSCL Congress 2019 i samarbete med Stockholms universitet, Malmö universitet och Åbo Akademi.

IRSCL Congress har successivt vuxit i storlek sedan nätverket International Research Society for Children’s Literature Congress (IRSCL) bildades 1970. 2019 års konferens kommer att bli den största och mest välbesökta sedan starten. Senast IRSCL Congress arrangerades i Sverige var 1995 och då på Hässelby slott.

Fakta:
Datum: 14-18 augusti 2019
Plats: Stockholm City Conference Centre (Norra Latin)
Tema: ”Silence and Silencing in Children’s Literature” (Tystnader och tystanden i barn- och ungdomslitteraturen).
Webbplats: www.irsclcongress2019.com

Huvudtalare:
Docent Vanessa Joosen, Universitetet i Antwerpen, Belgien
Professor emerita Boel Westin, Stockholms universitet, Sverige
Professor Bob Davis, Universitetet i Glasgow, Skotland
Docent Temi Odumosu, Malmö universitet, Sverige
Professor Andrea Mei-Ying Wu, Nationella Cheng Kung-universitetet i Taiwan, Taiwan

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>