Hem Nyheter Information gällande skolavslutning i Svalövs kommun

Information gällande skolavslutning i Svalövs kommun

Publicerat av: Redaktionen

Kommunens utbildningschef och skolledning har under en längre tid diskuterat och övervägt olika lösningar när det gäller skolavslutningar.

Information gällande skolavslutning i Svalövs kommunStudentavslutning för gymnasiet kommer att genomföras men under andra former. När det gäller grundskolans traditionella skolavslutning så ställs den in.

– Studentavslutningen närmar sig, vilket under rådande omständigheter ställer nya krav på svåra avvägningar och beslut. Studenten är en stor och viktig dag i livet samtidigt som livet är större än studenten. Vi har tillsammans i skolledningen övervägt olika tillvägagångssätt men den lösning vi nu landat i anser vi vara den klokaste, säger Hans Dahlqvist, utbildningschef.

Följande gäller i samband med skolavslutning:

Studentavslutning på Svalöfs gymnasium

  • Eleverna får under utspringet mötas upp av endast en vårdnadshavare eller annan anhörig.
  • Vårdnadshavarna kommer att anvisas plats på skolgården med behörigt avstånd mellan varandra.
  • För övriga elever på gymnasiet hålls avslutningen på arbetslagsytan dagen före studenten.

Härigenom undviker vi att samla fler än 50 personer på samma ställe samtidigt. Studentavslutningen står därmed inte i strid med regeringens beslut att begränsa allmänna sammankomster till högst 50 personer. Rektor för Svalöfs gymnasium ansvarar för och informerar om den mer precisa planeringen av studentavslutningen.

Ovanstående planering utgår från nuläget. Det kan hända mycket fram till juni. Läget kan både förbättras och försämras. En förändring av läget kan kullkasta planering och ställa krav på nya beslut. Utbildningsverksamheten fortsätter att följa utvecklingen nogsamt.

Skolavslutning på grundskolan

  • Den traditionella skolavslutningen på grundskolan ställs in. Skolavslutningen firas av mentor och elever i klassrummet. Inga vårdnadshavare eller andra anhöriga är inbjudna till skolan.
  • Ibland har kortare skolresor arrangerats i nära anknytning till skolavslutningen. Några sådana skolresor kommer inte att arrangeras i år i någon av kommunens grundskolor.

På samma sätt som på gymnasiet utgår planeringen utifrån det nuläge som råder. Ändras omständigheterna kan även planeringen komma att ändras.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>