Hem NYHETER Inicio deltar i EIT Digital Innovation Day Stockholm med temat internationellt innovationssamarbete och tillväxt

Inicio deltar i EIT Digital Innovation Day Stockholm med temat internationellt innovationssamarbete och tillväxt

Publicerat av: Redaktionen

I takt med att Sverige har blivit ett fenomen i startup-världen med ett antal tech-bolag som blivit globala framgångssagor ställs ofta frågan vad det är som gör att visa företag lyckas växa och vilka interna och externa faktorer som gör det möjligt att erövra nya marknader.

Den 28 november öppnar Vinnovas generaldirektör Darja Isaksson en heldag om dessa frågor som kommer att diskuteras i paneler med representanter från storföretag, startups, forskning- och innovationscentra samt inkubator som EIT Digital Accelerator och STING.

EIT Digital är en europeisk organisation som länkar samman utbildning, innovation och entreprenörskap inom ett antal områden där digital teknik kan skapa lösningar på stora samhållsutmaningar. Inicio har nära koppling till EIT Digital Sweden, i synnerhet till utbildningsaktiviteterna inom EIT Digital Master School.

Inicio deltar i EIT Digital Innovation Day Stockholm med temat internationellt innovationssamarbete och tillväxt

Internationella Masterstudenter från EIT Digitals program ICT Innovation på KTH i workshop med Inicio, Raoul Wallenberg Academy, Kista Science City, Curlabs och FinnUpp.

För fyra år sedan var en av Inicios grundare mastersstudent på EIT Digitals program ICT Innovation på KTH och idag engagerar Incio många av de nya studenterna som mentorer för workshops om elektronik och kunskapsdelning om digital teknik.

2019 kommer hela kursen Business Development Lab hållas i Kista Mentorspace som startats av professor Mark Smith, medgrundare till Inicio.

Genom att se till att de blivande ingenjörerna får utveckla idéer med verklighetsanknytning, bygga prototyper och testa affärsidén mot olika modeller inom affärsutveckling, blir de bättre rustade för framtiden.

Samarbete mellan olika kompetenser och kulturella bakgrunder ger viktiga nycklar för att lyckas på nya marknader och andra målgrupper.

Under EIT Digital Innovation Day kommer Inicio delta som utställare med demo av den egenbyggda 3D-skrivaren Huxley som är mycket användbar i all sin enkelhet. Vi kommer också att presentera våra kommande projekt där vi samarbetar med studenter, industri, startups, kommuner och andra ideella organisationer. Det ena är Winter Camp där vi kommer att programmera 4000 smarta LED-lampor i en offentlig miljö. Den andra är ett samarbete med Raoul Wallenbergs kub-utställning om mänskliga rättigheter där skolelever och KTH-studenter kommer att utveckla digitala applikationer för att dela innehåll mellan kuberna.

Inicio är en icke-vinstdriven organisation med målet att nå stor social effekt snarare än finansiell framgång, men vi bidrar på vårt sätt till innovationssamarbete och utveckling samt med potential att även växa våra projekt internationellt, kanske mellan EIT Digitals noder. Vill ni veta mer, kom och träffa oss på Innovation Day. Länk till hela programmet här.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>