Gleerups lanserar en ny typ av läromedelstjänst
Hem TEKNIK Gleerups lanserar en ny typ av läromedelstjänst

Gleerups lanserar en ny typ av läromedelstjänst

Publicerat av: Redaktionen

Gleerups lanserar nu Exploro, en helt ny typ av läromedelstjänst, som med en enda licens ger lärare och elever tillgång till alla ämnen för hela 4-9.

Därmed breddas och förstärks sortimentet för lärare och elever på grundskolan.

Med utgångspunkt i det centrala innehållet är varje ämnesportal i Exploro uppbyggd kring arbetsområden och aktiviteter som skapar variation i undervisningen och uppmuntrar eleverna att undersöka, utforska och diskutera.

– Gleerups har redan idag en mycket bred utgivning av både tryckta och digitala läromedel och med vår nya läromedelstjänst Exploro breddas och förstärks vårt sortiment och stöd för lärare och elever på grundskolan, säger Åsa Steholt Vernerson, vd Gleerups.

Gleerups lanserar en ny typ av läromedelstjänstAktivitetsbaserat lärande
Alla Exploros ämnesportaler består av arbetsområden och aktiviteter som sträcker sig över ett antal lektioner. Innehållet följer Lgr 22 och det är lätt att hitta nya uppslag och idéer till undervisningen.

Utgångspunkten är ett aktivitetsbaserat lärande som ger stort utrymme för engagerande övningar i klassrummet. Exploro kan med fördel användas tillsammans med tryckt material för att skapa en varierad undervisning.

– För oss är det viktigt att skapa de bästa förutsättningarna för lärare och elever att uppnå framgång i skolan. Med Exploro förenklar vi arbetet med att skapa intressanta och lustfyllda lektioner och fyller därmed ett tomrum på läromedelsmarknaden, säger Åsa Steholt Vernerson, vd Gleerups.

Exploro utvecklas i samarbete med Lindhardt og Ringhof Uddannelse, Danmarks största läromedelsförlag, och är under uppbyggnad. Läromedelstjänsten kommer att vara klar för användning i augusti, men redan nu har lärare möjlighet att förhandstitta på det som är färdigt så här långt.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>